Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mintegy 400 rendőri intézkedés egy éjszaka

Augusztus 14-ről 15-re virradó éjjel megszállták a kerületet a zuglói rendőrök. A járvány kezdete óta ez volt az első nagyszabású akciójuk.

Balla Szilárd rendőr százados, a zuglói rendőrkapitányság járőrszolgálati-alosztályvezetője, és a péntek éjszakai akció vezetője elmondta, hogy „normál helyzetben” rendszeresek az ilyen átfogó éjszakai akciók a kerületben, ám a COVID-19 járvány miatt február óta nem tudtak ennyi embert egyszerre a közterületekre vezényelni.

– Egész Zuglót ellenőrzés alá vontuk, elsősorban a közterületek rendjére, az ittas járművezetők kiszűrésére, a kábítószerrel való visszaélések felszámolására, a gyorsulási versenyek megakadályozására és körözött személyek elfogására fókuszáltunk.  Az akcióban húsz rendőr és tíz motoros, illetve gyalogos polgárőr vett részt, akik elsősorban azokat a területeket vették górcső alá, ahol a legtöbb közlekedési baleset és bűncselekmény történik. Volt, hogy egy-egy állomáson ellenőrzéseket hajtottak végre, máshol az úgynevezett finn módszerrel azt nézték, hogy a járművezetők fogyasztottak-e alkoholt.

Balla Szilárd a hajnali 4 órakor záruló akciót követően elmondta, hogy a kollégáival több mint 300 embert igazoltattak, két tucat szabálysértési bírságot és feljelentést szabtak ki, hét emberrel szemben büntető feljelentéssel éltek, 14 személyt különböző cselekmények miatt elfogtak és előállítottak a kerületi kapitányságra. Az okok között ittas vezetés, körözés és járművezetéstől való eltiltás egyaránt szerepelt.

– Külön kiemelném öt ittas személy forgalomból való kivonását, egy, három hatósági szerv által is körözött személy elfogását, illetve engedély nélkül utasokat szállító taxis tettenérését.

Az akció vezetője elmondta, amennyiben az egészségügyi helyzet engedi, a közeljövőben több, hasonló komplex ellenőrzést terveznek a kerületben.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb