Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Góleső az első Patakparti Foci Kupán

Öregfiúk az MTK-ból és az Újpestből, újságírók, zenészek, szóvivők és önkormányzati tisztviselők rúgták a bőrt az első Patakparti Foci Kupán, amit hagyományteremtő céllal – a hajdan népszerű SZÚR mintájára – szervezett meg a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. az önkormányzat támogatásával a Mogyoródi úti sportpályán. 

Mi a közös Németh Lajos meteorológusban, Csordás Tibor énekesben vagy Lévai Sándorban, a Cserepes Kulturális Nonprofit Kft. szakmai igazgatójában? Hogy mindnyájan imádják a futballt. Olyannyira, hogy még 33 fokos rekkenő hőségben is képesek a játékszenvedélyüknek hódolni. Nos, ilyen alkalom volt augusztus 15-én, amikor a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. a kerületi önkormányzat támogatásával első ízben megrendezte a Patakparti Foci Kupáját.

– Reméljük, ez a torna hagyomány lesz a jövőben is – mondta Horváth Zsolt alpolgármester, a rendezvény ötletgazdája, aki az önkormányzati csapat színeiben maga is pályára lépett. – Idén az ismert okok miatt csak szűk keretek között tudtuk megrendezni a tornát, ám jövőre, ha az egészségügyi helyzet mindezt lehetővé teszi, már jóval nagyobb létszámmal bonyolítjuk le a II. Patakparti Foci Kupát.

Fotó: Balogh Róbert

A szervezőknek azonban már az első tornát követően sem nagyon kellett szégyenkezniük. A résztvevők között ugyanis ott voltak az MTK és az Újpest régi játékosai – többek között Kenesei Krisztiánnal, illetve Egressy Gáborral a soraikban -, a médiasztárokból álló csapat, melynek tagjai között valódi médiasztárok, többek között Németh Lajos meteorológus vagy Csordás Tibor, a Fiesta zenekar énekese, illetve volt labdarúgók, mint például Sallói István és Budovinszky Krisztián voltak. Ez utóbbi együttesnek, illetve az egész rendezvénynek a legnagyobb sztárja azonban az Andonik sztárválogatott edzője, Détári Lajos volt, aki a szurkolás mellett minden kérést kielégítve állt a mobiltelefonok kamerái elé.

Rajtuk kívül pedig az újságírók, a szóvivők és a házigazda zuglói önkormányzat is képviseltette magát egy-egy csapattal. A hatcsapatos tornát kispályán, kétszer hármas csoportban és kétszer tízperces félidőkkel bonyolították le. Ennek köszönhetően a torna pörgős, még a nagy meleg ellenére is élvezetes volt. Aki augusztus 15-én kilátogatott a Mogyoródi úti sporttelepre, az mindkét pályán látványos cseleket, nagy védéseket és szép gólokat láthatott. A döntőt a két csoportgyőztes, az MTK öregfiúk és az újságíró-válogatottja vívta.

Fotó: Balogh Róbert

Horváth Csaba zuglói polgármester adta át a résztvevőknek a jutalmakat. Az első helyezettnek járó kupát az MTK-sok vehették át, a második az újságírók csapata lett, a bronzérmet pedig az önkormányzat csapata kapta, ami azért is nagy szó, hisz a köztisztviselőkből, közalkalmazottakból álló együttesnek az egykori válogatott játékosokkal felálló sztárcsapatot, illetve az Újpesti Legendákat is sikerült maga mögé utasítania. A szóvivők pedig ezúttal a hatodikak lettek.

Fotó: Balogh Róbert

– Jövőre már remélhetőleg a színészválogatottat, a Fradi és a Kispest öregfiúk-csapatát, illetve az ügyészek válogatottját is résztvevőink között tudjuk – zárta a tornát Horváth Zsolt alpolgármester. – Egy év múlva ugyanitt már 12 fős tornával várjuk majd a zuglói és nem zuglói sportrajongókat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb