Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mit tervez 2021-re? – A képviselők válaszolnak

Mit terveznek 2021-re?  Erről kérdeztük meg kerületi képviselőinket, alpolgármestereinket.
Az elkövetkező hat napban erről adunk körképet, amely nyomtatásban a Zuglói Lapok januári számában jelent meg.

Busznyák Imre (Momentum) – 6. EVK

Az elmúlt évben a Covid–19 miatti vészhelyzeti szabályozás Zugló forrásait jelentősen lecsökkentette, a mozgásterünk bántóan beszűkült. Ennek megfelelően sajnos az önkormányzati kiadásokat is csökkenteni kell, a döntési hatékonyságot pedig növelni.

Az idén fő feladatomnak tekintem a hivatali működésben tapasztalt hiányosságok javítását, különös tekintettel a szervezeti működési szabályzat módosítására. A folyamatok optimalizálása érdekében szükség van a felelősség- és hatáskörök pontos átvilágítására és meghatározására.

Az Ungvár utca közlekedését javítandó a 74 és 74A jelű trolik menetrendjének egymáshoz igazítása szükséges. Emellett megpróbálom elérni, hogy a BKK tekintse menetrendtervezési szempontnak, hogy a Nagy Lajos király útján végighaladó busz és villamosok menetrendje is igazodjon egymáshoz.

A parkolási helyzeten tovább szeretnék javítani, fellépek a roncsautók közterületen való tárolása ellen. Indítványozom a szelektív szemétgyűjtők mellett kamerás felügyelet kiépítését.

Kisné Szivcsovics Nikolett (Momentum) esélyegyenlőségi tanácsnok – 8. EVK

Egyéni képviselőként fontos számomra, hogy Alsórákos élhetőbbé váljon, tisztább, rendezettebb közterületek, gondozott zöldfelületek tegyék jobbá az ott élők közérzetét. Elsődleges céljaim között szerepel a Rákosmezei tér rendezése, a körzet közterületei, útjai állapotának javítása, az MTK okozta problémák megoldása.

Esélyegyenlőségi tanácsnokként pedig feladatomnak tekintem a Helyi Esélyegyenlőségi Programban is meghatározott kötelezettségek teljesítésének, a beazonosított problémák megoldásának figyelemmel kísérését, különös tekintettel a Covid–19 humánjárvány következményeire, illetve az önkormányzatokat sújtó elvonások miatti szükségszerű takarékoskodásra. A rászorulók, a sérülékeny csoportok érdekeinek képviselete és támogatása a nehézségek ellenére is fontos és szükséges feladat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb