Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Pep Guardiola is Zuglóba jön

Hivatalossá vált, hogy az RB Leipzig–Liverpool Bajnokok Ligája nyolcaddöntő mérkőzés után újabb BL-párharc jön Budapestre a Puskás Arénába.

A február 24-i Mönchengladbach–Manchester City összecsapásnak is azért kellett új, Németországon kívüli helyszínt választani, mert több nyugat-európai ország, köztük a németek is beutazási tilalmat rendeltek el az új koronavírus-mutánssal fertőzött országok, többek között Nagy-Britannia polgárai számára. Ez alól a profi sportolók sem kivételek.

A német rendelkezések egyelőre február 17-ig vannak érvényben – amely jelen állás szerint csak az RB Leipzig – FC Liverpool mérkőzést érintené -, ám a várakozások szerint a német kormány meg fogja hosszabbítani a beutazási tilalmat, így a manchesteri csapat sem fog tudni Mönchengladbach-ba utazni.

A Ruhr vidéki együttes vezetői ezért prevenciós céllal döntöttek a helyszínváltoztatás mellett. Ez pedig azt jelenti, hogy februárban a két évvel ezelőtti Bajnokok Ligája győztes Liverpool és a magyar válogatott legjobbjait felvonultató Lipcse után egy újabb sztárcsapat, az angol bajnokságot toronymagasan vezető Manchester City is Zuglóban lép majd pályára.

A manchesteri kékeket pedig a világ egyik, ha nem a legjobb trénere, Pep Guardiola irányítja. A mérkőzés zárt kapus lesz, így a honi futballszurkolók is csak a televízió képernyőjén keresztül csodálhatják majd a klasszisokat. Aki persze ég a vágytól, hogy közelebbről is láthassa őket, azok üdvözölhetik a játékosokat még a kijárási tilalom előtt, amikor buszaik begördülnek a Stefánia úton a Puskás Arénába.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb