Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Módosították Zugló parkolási rendeletét

A képviselő-testület rendkívüli ülésen módosította a parkolási rendeletet hétfőn, hogy kiküszöböljék azokat a problémákat, amelyeket a fizetőparkolás bevezetését megelőző modellezés során tártak fel.

– A módosítások alapvetően technikai jellegűek – jelentette ki Karácsony Gergely polgármester (PM), hozzátéve: a változtatások elsősorban az ügyfélszolgálati munka javítását és a jogalkalmazás egyértelműsítésért szolgálják.

A vitában több képviselő is felvetette, hogy az érintettek jelzései alapján célszerűnek tartaná az intézményi és iskolai dolgozók parkolási kedvezményének szélesítését. Szabó Rebeka alpolgármester (PM) bejelentette: támogatja az előterjesztést, majd azt javasolta, hogy a testület a későbbiekben vizsgálja meg a Zuglóban lakást bérlők parkolási kedvezményének a lehetőségét.

Karácsony Gergely azt mondta: nem zárkózik el a kedvezmények mértékének és a kedvezményezettek körének bővítése elől, azonban mindezt csak a tapasztalatok és a gazdaságosság figyelembevételével lehet megtenni.

Fotó: Képszerkesztőség

Barta János képviselő (LMP) kijelentette: nem támogatja a javaslatot, mert szerinte sötét jövő vár a zuglói fizető parkolásra. Úgy vélte továbbá, hogy Zuglónak nem saját rendeletre lett volna szüksége, hanem valamelyik parkolási ügyekben nagy tapasztalattal rendelkező kerület szabályzatát kellett volna átvenni.

Rozgonyi Zoltán alpolgármester (Fidesz) azt javasolta, hogy a fizető parkolás működtetése során felmerült problémák feltárására és azok megoldására a képviselő-testület hozzon létre egy munkacsoportot, amelyben minden mandátummal rendelkező zuglói politikai szervezet képviselteti magát.

Az ülésen szót kapott Kovács-Csincsák László, a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. ügyvezetője is, aki azt javasolta, hogy az idén a gyermekszállítási kedvezménnyel rendelkező, várakozási időt túllépőknek csak szeptember 8-tól kelljen pótdíjat fizetni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb