Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Módosulhat a szolgáltatástervezési koncepció

A szolgáltatástervezési koncepció volt a fő témája a szociális kerekasztal csütörtöki ülésének. A tervezetről az októberi testületi ülésen tárgyalnak a képviselők.

A szolgáltatástervezési koncepciót kétévente kell felülvizsgálni, szükség esetén bővíteni, módosítani. A tervezet tartalmát Bondorné Gyurcsi Mária, a szociális osztály vezetője ismertette csütörtökön, aki elmondta, a kerületi helyzetkép – például a demográfiai adatok, egészségügyi állapot, foglalkoztatottság – befolyásolja a szolgáltatások alakulását, a segítségnyújtás módját.

Fotó: Balogh Róbert

A kerekasztal beszélgetésen kiemelten foglalkoztak a demenciával küzdő idősek helyzetével. A rendezvényen elhangzott, hogy a beteg környezetében élők helyzetét nagyban nehezíti, hogy az érintettek gyakran nem akarják elfogadni a segítséget.

A megbeszélésen Szabó Rebeka alpolgármester arra kérte a jelenlévőket, hogy tegyenek javaslatokat a koncepció tökéletesítésére, így a tervezetbe került a fogyatékos fiatalok lakhatásának támogatása, és szóba került a szenvedélybetegek nappali ellátásának biztosítása is. A programon részt vett mások mellett Hevér László György és Sokacz Anikó önkormányzati képviselő is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb