Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mozgalmas nyarat ígérnek a zuglói nyári táborok

Még nincsenek elkésve azok a gyerekek és szülők, akik nem választottak nyári tábort a szünidőre. Július végén és augusztusban is számos program várja Zuglóban a diákokat.

A nyár első heteiben olyan nagy volt az érdeklődés az önkormányzat napközis tábora iránt, hogy a szervezők a Varga Zoltán Sporttelep mellett a Mogyoródi úti Sportparkot is megnyitották erre a célra.

– A Mogyoródi úton ugyanazok a programok és külsős kirándulások várják a táborozókat, mint a Kövér Lajos utcában, azonban az oda beosztott gyerekek nem a Herman Ottó iskolában ebédelnek, hanem a helyszínen: az ÁNTSZ engedélyével és ellenőrzésével berendezett ebédlőbe dobozokba csomagolva érkezik meg az étel – mondta Bátki László, a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft. ügyvezetője, aki hozzátette, az első hetekben átlagosan, naponta 265 gyerek töltötte náluk a szünidőt.

Az önkormányzati napközis táborba még bárki jelentkezhet, heti turnusokban, augusztus 25-ig fogadják a gyerekeket. Lehetőség van fél hetet, illetve csak néhány napot is igénybe venni, de az ebédet mindig a részvétel előtti héten kell befizetni. A tábor díja napi 510 forint, ami magában foglalja a háromszori étkezést is.

Hangszersimogató koncert és gyerekjóga a Sulitáborban

Lehet még jelentkezni a Cserepesházba meghirdetett Sulitáborba is. Ide augusztus 21-25. között várják a 6-12 év közötti gyerekeket, olyan különleges programokkal, mint a gyermekjóga, a hangszersimogató koncert, a Kokas pedagógia, a vizuális megjelenítés, a drámajáték, vagy a hangfürdő.

A szervezők célja az önállóságra nevelés, a személyiségfejlesztés, az érzékenyítés, a kreativitás, az élménynyújtás, az érzelmi intelligencia fejlesztése, valamint a mozgásfejlesztés jógagyakorlatokon keresztül. Az ötnapos tábor díja 35 000 forint, napi kétszeri étkezést biztosítanak a gyerekeknek. Jelentkezni Szedlacsek Katalinnál lehet a 30/281-68-16 telefonszámon.

Alkotótábor a ZIC-ben

A Zuglói Ifjúsági Centrumban is van még lehetőség a szünidő hasznos eltöltésére. A négy turnusra meghirdetett képzőművészeti alkotótábor augusztus 14-18-ig tartó hetére még jelentkezhetnek a 8-12 éves gyerekek. A táborban a vizuális készségfejlesztésre helyezik a hangsúlyt.

A résztvevők változatos képzőművészeti technikákkal ismerkedhetnek meg, és múzeumi órákat is szerveznek nekik. Külsős programok lesznek például a Mezőgazdasági Múzeumban, a Műcsarnokban, a Szépművészeti Múzeumban és az Állatkertben, ahol rajzolni is fognak a gyerekek.

Kirándulásokat szervez a Lipták Villa

A Lipták Villába két héten keresztül – heti turnusokban -, július 24. és augusztus 4. várják nyári táborba az igazi „Sajtkukacokat”. A programok között szerepel számos kézműves- és barkácsfoglalkozás, színházlátogatás, előadói vendégszereplés, aerobik óra és külsős kirándulások például a Tarzan Parkba, a Városligetbe, vagy játszóházba.

A tábor 29 500 forintos heti díja napi négyszeri étkezést is magában foglal, a gyerekekkel szakképzett pedagógusok foglalkoznak. Jelentkezni Bozóki Zitánál lehet a 30/5581796-os telefonszámon, vagy a zitasajtkukac@gmail.com e-mail címen.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb