Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Munkagépek a Mogyoródi úton

Július 2-án vonultak fel a Mogyoródi úton a munkagépek, hogy megkezdődjön a főváros forgalmi szempontból jelentős zuglói útszakaszának felújítása, bővítése. A sajtótájékoztatón Karácsony Gergely főpolgármester és Horváth Csaba, Zugló polgármestere járta be a felújítandó útszakaszt, amelynek munkálatai várhatóan ősz végéig tartanak.

A 860 millió forintos fővárosi beruházásból épülő útszakasz – a kivitelező Budapest Közút tervei alapján – a Mogyoródi út Hungária körút és a Nagy Lajos király útja között új aszfaltburkolatot kap, irányhelyes kerékpársávot alakítanak ki a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között a meglévő kerékpárút megtartásával, a Pillangó utcai csomópontban pedig jelzőlámpákkal teszik biztonságosabbá a közlekedést. A Mexikói úti csomópontban a mostani műanyag terelőelemek helyett terelőszigeteket alakítanak ki.

Karácsony Gergely főpolgármester Zuglóban járva mindig kiemeli, ahogyan most is tette, hogy mint a kerület volt polgármesterének a szívéhez ugyan közel áll Zugló, de nem emiatt kezdődtek el a közel tíz évig elhanyagolt, egyébként fővárosi fenntartású utak felújítása, hanem ezért, mert a legtöbbet használt és a legrosszabb állapotban lévő utak rekonstrukcióit tűzték ki célul.

Az új ciklus alatt a Vezér úton, a Róna utcában vagy éppen az Ond vezér útján is a nagyon fontos útfelújítások a közelmúltban megtörténtek vagy elkezdődtek. A Mogyoródi út a negyedik útszakasz, amelynek felújítása szintén nem tűrt halasztást – fejtette ki Karácsony Gergely -. Minden felújítás kellemetlenséggel jár együtt, de azt gondolom, hogy mindez megéri. A város szűkös erőforrásaiból finanszírozza a Budapest Közútnak ezt a beruházását. A Mogyoródi út felújításának kapcsán nemcsak az autós, de a kerékpáros és a gyalogos közlekedés is sokkal jobb, biztonságosabb lesz. A főváros vezetése számára ugyanis fontos, hogy a budapesti polgároknak – legyenek azok autósok, kerékpártosok, gyalogosok, a közösségi közlekedést használók – a legjobb úthálózatot biztosítsuk a biztonságos, zavartalan közlekedéshez.

Horváth Csaba, Zugló polgármestere beszélt arról, hogy a Mogyoródi úti felújítás során nem csak új aszfaltot kap az útszakasz.

Újra gondolva bővítjük az út kapacitását is. A Hungária körúttól egészen a Francia útig duplázva kerül kialakításra az új Mogyoródi út, ami egy könnyebb és dugómentesebb közlekedést tesz majd lehetővé – magyarázta Horváth Csaba. – A járdák akadálymentesítése, a szegélyek, az irányhelyes kerékpársáv kialakítása is mind-mind ilyen innovációk, amelyek egyre jobb hellyé teszik a lakosok számára Zuglót. A zuglóiak és a budapestiek türelmét kérem, hogy legrosszabb esetben a nagyjából november közepéig tartó munkálatokat az ő türelmük mellett mielőbb befejezhessék.

A felújítási munkálatok ütemezése:

Július 2-tól 1-1 sáv le van zárva, így a Hungária krt. – Mexikói út között mindkét irányban 2×1 sáv mindig járható marad.

07.01. – 08.01. időszakban a Mexikói út – Róna u. között (városhatár irány) sávos zárás mellett dolgoznak, 07.06. – 08.07. között a városközpont irányban ugyancsak sávos zárás mellett történik a kivitelezés. Mindkét irányban 1-1 sáv járható lesz.

A Mexikói úti és a Róna utca csomópontokhoz külön ütemezés mellett várhatóan augusztusban jutnak a munkálatok.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb