Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Határozatképtelenség miatt elmaradt a testületi ülés

Határozatképtelenség miatt maradt el a zuglói képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülése. A napirendi pontok elfogadása előtt a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószünetet kért, azonban annak letelte után a DK és a Momentum képviselői nem tértek vissza az ülésterembe, így a testület határozatképtelenné vált.   

A napirendi pontok elfogadása előtt Horváth Csaba polgármester (MSZP) bejelentette, hogy előterjesztőként visszavonja a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatói posztjára kiírt pályázat eredménye alapján készült javaslatát, amelyet megfontolás után a következő ülésen terjeszt a képviselők elé.

Horváth csaba polgármester

Ennek kapcsán Várnai László képviselő (CivilZugló Egyesület) napirend előtti felszólalásában azt mondta: nem tartja elfogadhatónak, hogy a képviselők nem ismerhették meg valamennyi jelölt pályázati anyagát, mert így nem lehet felelős döntést hozni. Ezért azt kérte, hogy a következő testületi ülésig minden képviselő kapjon lehetőséget a pályázatokba való betekintésre.

Horváth Csaba válaszában hangsúlyozta: a városvezetés a jelöltek személyes adatainak védelme érdekében kabinetülésen döntött úgy, hogy csak a szakértők által javasolt jelölt anyagát ismerhesse meg a grémium, viszont lehetőséget biztosít az összes pályázat tanulmányozására. Ennek érdekében a polgármester felkérte a jegyzőt, hogy erre a célra alakítson ki egy adatszobát.

Horváth Zsolt alpolgármester (DK) felszólalásában először azt kérdezte a jegyzőtől, hogy van-e annak következménye, ha a képviselő-testület az általa megjelölt időpontban nem dönt a pályázatról. Dr. Tiba Zsolt jegyző úgy vélte, a testület következmény nélkül módosíthat a határozathozatal idejéről. Ezt követően Horváth Zsolt a napirendi pontok megszavazása előtt öt perc frakciószünetet kért a polgármestertől, amit meg is kapott.

A tárgyalási szünet leteltével a Demokratikus Koalíció és a Momentum képviselői nem tértek vissza az ülésterembe, ezért Horváth Csaba polgármester határozatképtelenség miatt bezárta az ülést.

Kivonuló koalíciós képviselők

A jelenlévő képviselőket dr. Tiba Zsolt jegyző arról tájékoztatta, hogy a közelmúltban Zuglóban három helyen ismeretlen tettes nagy mennyiségű palackba töltött veszélyes anyagot helyezett el a lomtalanítás során kitett hulladékok közé, amelyek a kukásautóba dobva erős füstöléssel reakcióba léptek. Az önkormányzat őrzés és megfelelő szakember bevonásával elszállítatta a közterületen elhelyezett veszélyes anyagokat, amelynek költsége három millió forint körül lesz. A kerületi rendőrkapitánytól kapott tájékoztatás szerint a rendőrség hivatalból eljárást indított az ügyben.

Az ülés végén Victora Zsolt képviselő bejelentette: egy általa vitatott döntés következtében megszűnt a Magyar Kétfarkú Kutya Pártban a tagsága. A jövőben független önkormányzati képviselőként folytatja munkáját a testületben, ahol továbbra is képviseli azt a közel tízezer embert és minden zuglói lakost, akik a bizalmukkal korábban megtisztelték.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb