Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nagy Ervin: Bármit képes vagyok megtenni

Szakmai szerveződés jött létre Kerekasztal az iskolai biztonságért (KERIB) néven, amelynek célja, hogy az óvodai, iskolai agresszió kezelésére alternatívákat mutasson. A 17 tagot számláló KERIB egyik résztvevője a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft., nagykövete pedig Nagy Ervin színművész. 

Az online bemutatkozón elhangzott, hogy szakmai és nem szakmai szervezetek kapcsolódtak össze és dolgoznak azért, hogy befolyásolják az agresszió kezelését. Hisznek a párbeszéd erejében, abban, hogy a diákokkal, a szülőkkel és a pedagógusokkal való nyitott párbeszéd oldhatja meg a problémát.

A KERIB nagykövete Nagy Ervin. A színművész elmondta, hogy 11 éves lánya révén saját bőrén tapasztalja, mi minden történik egy közösségben, ezért a bullying, vagyis a kortárs bántalmazás, az eldurvulás szülőként és emberként is megérintette.

– Örömmel vállaltam el a felkérést, boldog vagyok, hogy végre megvalósul az országban egy ilyen szerveződés. Bármit képes vagyok megtenni, hogy a felnövekvő generáció jobb irányba változzon – fogalmazott.

A tervek szerint a közeljövőben több online szakmai programot is szerveznek, a későbbiekben pedig a diákokat is bevonják az eseményekbe.

Fotó: Wikimedia Commons, Maximilian Bühn

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb