Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újabb akadály a Csertő utcai futtatón

Egy színes, több magasságú akadállyal bővült a Csertő utcai zárt kutyafuttató. Az önkormányzat és a Panelkutya Egyesület által fenntartott terület új eszközét Tóth Csaba, a kerület szocialista országgyűlési képviselője ajándékozta az ebeknek. 

A játék az egyesület tervei alapján, kifejezetten a Csertő utca 18. szám melletti kutyafuttatóba készült, és az átadás után azonnal birtokba vették a kutyusok. Tóth Csaba rendszeresen, többnyire az adója egy százalékával támogatja a szervezetet.

– A kutyák rengeteg örömöt szereznek nekünk, megérdemlik, hogy boldogabbá tegyük az életüket, hiszen ők a mi legjobb barátaink – fogalmazott az országgyűlési képviselő, akinek – mint mondta – mióta az eszét tudja, mindig volt kutyája, most egy Töpi nevű yorkie tulajdonosa.

A képviselő Szabó Rebeka alpolgármesterrel együtt adta át az óriási piros masnival díszített ugróakadályt. Az alpolgármester szerint a kerület életében jelentős szerepet játszanak a zuglói kutyások, amelyek közösségéből a Panelkutya Egyesület kiemelkedik, mert fenntartják, menedzselik a futtatót, amit használnak, és az önkormányzattal együttműködve fejlesztik is a területet. Az átadón tucatnyi kutyus és gazdi mellett részt vett Hajdu Flórián alpolgármester is.

Baráth Ágnes, a Panelkutya Egyesület elnöke rámutatott arra is, hogy nemcsak az új eszköznek örülhetnek, az önkormányzat kijavíttatta a futtatóban található kút előtti lefolyót is. Baráth Ágnes kiemelte a korábban megtartott kutyafuttató road-show keretein belül kért pavilont is, ahová a hirtelen kialakuló zápor elől húzódhatnak be kedvenceikkel a gazdik, s információs posztereket is ragaszthatnak ott ki. Az egyesület aktivitását, közösségépítő szerepét mutatja, hogy hagyományteremtő szándékkal idén először megrendezték a tojáskereső játékot. Csaknem 100 darab tojást rejtettek el a lakótelepen, amelyek megtalálói, legyenek gyerekek vagy felnőttek, ajándékot kaptak. A programon a járványügyi szabályoknak megfelelően kisgyermekes családok, kutyások, nem kutyások keresgélték a tojásokat. A tervek szerint karácsony közeledtével újabb közösségépítő játékot szervez az egyesület.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb