Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Négy szépkorú zuglóit köszöntött Horváth Csaba polgármester

Kilencven és kilencvenöt esztendős hölgyeket köszöntött október 18-án Horváth Csaba polgármester. A négy szépkorú érintett egyaránt október első felében ünnepelte a születésnapját.

Az első köszöntött az idén kilencven esztendős Gál Ilona volt, aki az erdélyi Gyergyószentmiklóson született, ott volt dadus, majd 1992-ben Magyarországon telepedett le, és húsz éve már a lánya közelében, Zuglóban lakik. Sajnos, a családja nem ünnepelhetett vele, mert unokái és dédunokái Erdélyben élnek, így a polgármester látogatása és személyes köszöntése különleges ajándék volt Ilona néni számára.

Pászti Tiborné, Zsuzsa néni már 95. életévét is betöltötte. Ennek ellenére jó erőben van, és teli van energiával is. Harminc évig dolgozott nővérként az Amerikai úti Idegsebészeti Klinikán, ahol mind a mai napig nagy lelkesedéssel szervezi a nyugdíjastalálkozókat. Két gyermeke, két unokája és két dédunokája van.

“Nagyon örülök minden látogatásnak, szeretem, ha sokan jönnek hozzám, mert nem szeretek egyedül lenni” – mondta Zsuzsa néni.

A Füredi lakótelepen élő Hábencius Béláné, Julika néni is kilencvenesztendős volt idén. A korábban varrónőként dolgozó idős hölgy 1972 óta lakik Zuglóban.

Dr. Garami Istvánné, Erzsi néni is kilencvenesztendős lett idén. A születése óta Zuglóban élő hölgy fiatalabb korában elismert textilmérnök volt, majd nyugdíjba vonulását követően elsősorban textilipari szakkönyveket fordított angol, német és orosz nyelvről, mellette pedig szaktolmács is volt. Az elmúlt évtizedekben a szépirodalommal is közelebbi kapcsolatba került. A Jerikó rózsái című könyvében zsidó származású családja hányattatott történetét dolgozta fel, egy másik önéletrajzi ihletésű regénye pedig kiadásra vár éppen.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb