Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Vándor workshopot tartott a ZKNP

„Közös biztonságunk – helyi megoldásaink” címmel vándor workshopot szervezett a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft. október 19-én a Zuglói Civil Házban. A szervezésben a zuglói rendőrkapitányság és a Magyar Rendészettudományi Társaság Közbiztonsági Tagozata is részt vett.

Kovács-Csincsák László, a ZKNP ügyvezetője a rendezvényen azt mondta, közösségi rendészeti programjuk, a Szomszédom a rendőr példaértékű kezdeményezés más kerületek számára is. Kiemelte, hogy vannak más települések és kerületek is, ahol már működik valamiféle közösségi rendészet, és ezeket is jó megismerni. A másik oldalról pedig szerettük volna ezt a területet tudományos oldalról is megközelíteni, mennyire megalapozottak ezek a módszerek.

A rendezvényre azokat a településeket – Pécset, Kiskunhalast és Józsefvárost – hívták meg, ahol a már említett közösségi rendészet megvalósult. Emellett közbiztonsági szakemberek, illetve olyan civil személyek kaptak meghívást az eseményre, akik kapcsolódnak, kapcsolódhatnak a közösségi rendészethez.

“Büszke vagyok Zuglóra, mert a kerület a társszervek, a rendőrség, a rendészet, a ZKNP és a polgárőrség együttműködésének köszönhetően a komplementer rendészetnek a bölcsője. Ez pedig szavatolja a zuglóiak biztonságát.” – mondta Kardos Pál, a Zuglói Önkormányzati Rendészet vezetője megnyitójában.

A résztvevők a nap folyamán néhány előadást és programbemutatót is meghallgathattak, többek között az internet segítségével egy 13 éve Torontóban élő magyar rendőrrel is „találkozhattak”. A program végén átadták a Vándor Workshop jelképét a következő rendezvény házigazdája, a Józsefváros képviselőjének.

Szeretnénk a rendezvényből hagyományt teremteni, hogy évente egyszer – más-más helyen és szervezésben, más-más tematika mentén, de mindig azonos főcímmel – egy egész napos szakmai konzultáción találkozhassanak egymással a közösségi rendészet alapjain működő külföldi és hazai jó gyakorlatok képviselői – mondta dr. Molnár Katalin.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb