Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nem lesz adó- és lakbéremelés jövőre Zuglóban

Ingyenes tüdőgyulladás elleni védőoltás az időseknek, a jövő évi költségvetési koncepció jóváhagyása, pályázatok benyújtása, illetve a második közösségi kert létrehozása – többek között ezekről is határozott csütörtökön Zugló képviselő-testülete.

Élénk vita után fogadták el a képviselők Zugló 2017. évi költségvetési koncepcióját. A beterjesztésből kiderült, az önkormányzat nem tervez jövőre adó- és lakbéremelést, nem vezet be új adónemet. Az elgondolás szerint a következő évben a kerület 2,5 milliárd forintot fordít majd beruházásra, felújításra és felhalmozásra.

Az ülés részvevői elhatározták továbbá, hogy a kerület indul a Főváros Önkormányzat “TÉR_KÖZ BUDAPEST 2016” elnevezésű tenderén, és pályázik a fejlesztési támogatásokra. Emellett azt is eldöntötték, hogy Zugló második közösségi kertjét az Örs vezér útja–Bonyhádi út sarka közötti területen építik meg.

Több módosító indítvány és hosszú vita után döntöttek arról, hogy a 70 évnél idősebb, zuglói lakhellyel rendelkező szépkorúak térítésmentesen kapjanak tüdőgyulladás elleni védőoltást. A képviselők jóváhagyták, hogy az önkormányzat emléktáblát állítson Huszárik Zoltán filmrendezőnek, megvásárolja az 1935-től haláláig Zuglóban élt és alkotott Kemény Judit szobrász-, grafikusművész hagyatékát, illetve kikérje a lakosság véleményét a Mogyoródi úti sportpálya elnevezéséről.

Arról is határozat született, hogy az önkormányzat az iskolák jövő évi állami kezelésbe vétele után is folytatja a Nyitott tornatermek Zuglóban elnevezésű programját, ezért tárgyalásokat kezdeményez a Közép-Pesti Tankerülettel. A tanácskozás résztvevői azt is eldöntötték, hogy a Rákos-patak menti ökoturisztikai folyosó VEKOP támogatásból történő megvalósítására Zugló konzorciumi megállapodást köt a Fővárosi Önkormányzattal és a projektben érintett kerületekkel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb