Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nem lesznek új adók Zuglóban

Zuglóban 2018-ban nem bővítik a helyi adók körét, a telekadó és az idegenforgalmi adó pedig változatlan marad – többek között erről döntött a képviselő-testület október 19-én.

Az ülés kezdetén Karácsony Gergely polgármester bejelentette, hogy a fővárosi közgyűlés hamarosan napirendre tűzi a fővárosi parkolási rendelet módosítását. Az előterjesztésben azonban nem szerepel a helyi kedvezmények Hungária körútra történő kiterjesztése, ezért módosító indítványt fog benyújtani.

A képviselő-testület elfogadta a helyi adókról és a gépjárműadóról szóló tájékoztatót, majd úgy határozott, hogy 2018-ban nem bővíti a helyi adók körét, a telekadó, valamint az idegenforgalmi adó mértéke pedig változatlan marad.

Ezen túlmenően a testület határozott a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Non-profit Kft. tőkéjének leszállításáról, és arról is döntött, hogy az önkormányzat a társaság OTP részvényeinek eladásából származó 385 millió forintot – Hajdu Flórián alpolgármester módosító indítványára – kizárólag értékteremtő sportcélú, szociális, valamint intézményi beruházás megvalósítására fordíthatja. A vita során Várnai László képviselő felelőtlenségnek nevezte a részvények májusi eladását, mert azok árfolyama az elmúlt időszakban emelkedett, így becslése szerint öt hónap alatt az önkormányzatot mintegy 50 millió forint veszteség érte.

Karácsony Gergely polgármester a képviselő szavaira reagálva hangsúlyozta: a részvények értékesítése nem titokban történt, a képviselő-testület felhatalmazásával lettek eladva, a korábban megállapítottól magasabb, 9000 forintos áron. A polgármester hozzátette: a részvények eladását helyesnek tartja, mert az önkormányzat nem tőzsdézhet zuglóiak pénzével. Részvények helyett a befolyt összeget értéktartó beruházásokra kell fordítani.

Fotó: Képszerkesztőség

A képviselők hosszas vita után elutasították a Csertő parki közösségi tér kialakítására vonatkozó előterjesztést. A testület arról is határozott, hogy az önkormányzat a Zabszalma Alapítvánnyal határozatlan időre szóló haszonkölcsön szerződést köt, így a szervezet a beteg gyerekeknek szóló komplex lovasterápiás fejlesztési programját kerületi tulajdonú ingatlanon valósíthatja meg. A képviselők azt is jóváhagyták, hogy az önkormányzat felvételét kérje a Közösségi Szociális Szövetkezetbe.

A képviselő-testület tudomásul vette továbbá a Zuglói Filharmónia és a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. gazdálkodását ellenőrző Állami Számvevőszék megállapításait, és jóváhagyta a jelentés alapján elkészült intézkedési tervet.

A képviselők emellett több köztéri szobor létesítéséről is döntöttek. A határozat szerint más szobrok állításán túl Slachta Margitnak, Kesjár Csabának, Répásy Mihálynak és Zsivora Györgynek emelnek emlékművet Zugló közterületein.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb