Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nem vizsgálja bizottság a zuglói fizetős parkolást

Elutasította a képviselő-testület a zuglói parkolási rendszert felülvizsgáló bizottság létrehozására vonatkozó javaslatokat, amelyek miatt a képviselő-testület rendkívüli ülést tartott április 29-én.

A hétfői rendkívüli ülést azért hívta össze Karácsony Gergely, mert április 18-án a képviselő-testület nem szavazta meg a napirendet, ezért a polgármester berekesztette az ülést. A zuglói Fidesz-frakció eredendően azért kezdeményezte a rendkívüli testületi ülés összehívását, mert álláspontjuk szerint a parkolási rendszer kiépítési és üzemeltetési költsége 2017-18-ban 739 millió forinttal haladta meg a parkolásból származó bevételt. A kerület 2019. évi költségvetésében pedig 301,5 millió forintos parkolási veszteség van betervezve.

A képviselők azonban április 29-én elutasították azokat a javaslatokat, amelyek egy különbizottsággal vizsgáltatták volna meg a kerületi parkolási rendszert, ahogyan azt sem szavazták meg, hogy e különbizottság jelentéséig halasszák el a parkolással kapcsolatos döntéseket. A képviselők ugyanakkor támogatták a Fidesz-frakciónak azt a javaslatát, amely felkéri a jegyzőt, hogy vizsgálja meg a parkolási szerződések felmondásának jogi lehetőségét.

Fotó: Képszerkesztőség

A testület tárgyalt újabb parkolóórák beszerzéséről és arról is, hogy a parkolás-ellenőrzés kerületi hatáskörbe kerüljön, de ezekben az ügyekben sem született határozat, mert a képviselők elnapolták a döntést.

A képviselő-testület több olyan döntést is hozott hétfőn, amelyek az önkormányzati fenntartású óvodákban dolgozók Zuglóban tartását és életkörülményeik javítását célozzák. Ennek megfelelően a gyakornok óvodapedagógusok májustól decemberig havi bruttó 25 ezer forint kereset-kiegészítés kapnak, míg az oktató-nevelő munkát közvetlenül segítő, de pedagógus szakképesítéssel nem rendelkezők bérét – ugyanerre az időszakra – 110 százalékára emelik meg.

Fotó: Képszerkesztőség

A képviselő-testület elfogadta továbbá Zugló 2019–2024 közötti környezetvédelmi programját, a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum beszámolóját, valamint az időskorúak életjáradék-támogatásáról szóló rendeletét és a Zuglói Idősügyi Stratégiát is.

Döntöttek a képviselők az Európai Bizottság Urban Innovative Actions programja keretében elnyert E-Co-Housing tender megvalósításához szükséges szerződések megkötéséről és az építési szabályzat kivitelezést segítő módosításáról is.

A képviselő-testület április 29-i ülésének teljes felvételét ide kattintva tekintheti meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb