Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elkészült az idősügyi stratégia

Növelné a jólétet, valamint jobban bevonná az időseket a közösségi életbe – ezek a legfontosabb céljai a hétfőn elfogadott Zuglói Idősügyi Stratégiának.

A stratégia kidolgozását az indokolta, hogy jelenleg a kerületben élők több mint negyede 60 év feletti, a korosztály létszáma pedig az előrejelzések szerint tovább nő majd.

A program fontosnak tartja az idősbarát zuglói környezet kiépítését, amelyben minden korosodó személy megfelelő egészségügyi ellátásban részesül, emellett biztonságban élhet, hasznos és megbecsült embernek érezheti magát. Ennek a stratégia szerint alapvető része egy olyan társadalmi közeg kialakítása, amelyben az idős emberek meg tudják őrizni aktivitásukat, társadalmi presztízsüket, de ha akarnak, akár tanulhatnak is.

Lényeges elem továbbá az időskorúakról alkotott kép formálása, emellett arra is törekedni kell, hogy a kapcsolattartásban növeljék a fiatalok szerepét. A stratégia a hazai gyakorlatot már bevált nemzetközi megoldásokkal egészítené ki.

A fentieken túl az idősügyi stratégia egyik kiemelt feladata, hogy összehangolja a kerületben különböző szakmai területeken meghozott, időseket is érintő koncepciók és döntések megvalósítását.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb