Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elkészült az idősügyi stratégia

Növelné a jólétet, valamint jobban bevonná az időseket a közösségi életbe – ezek a legfontosabb céljai a hétfőn elfogadott Zuglói Idősügyi Stratégiának.

A stratégia kidolgozását az indokolta, hogy jelenleg a kerületben élők több mint negyede 60 év feletti, a korosztály létszáma pedig az előrejelzések szerint tovább nő majd.

A program fontosnak tartja az idősbarát zuglói környezet kiépítését, amelyben minden korosodó személy megfelelő egészségügyi ellátásban részesül, emellett biztonságban élhet, hasznos és megbecsült embernek érezheti magát. Ennek a stratégia szerint alapvető része egy olyan társadalmi közeg kialakítása, amelyben az idős emberek meg tudják őrizni aktivitásukat, társadalmi presztízsüket, de ha akarnak, akár tanulhatnak is.

Lényeges elem továbbá az időskorúakról alkotott kép formálása, emellett arra is törekedni kell, hogy a kapcsolattartásban növeljék a fiatalok szerepét. A stratégia a hazai gyakorlatot már bevált nemzetközi megoldásokkal egészítené ki.

A fentieken túl az idősügyi stratégia egyik kiemelt feladata, hogy összehangolja a kerületben különböző szakmai területeken meghozott, időseket is érintő koncepciók és döntések megvalósítását.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb