Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ők lettek az év emberei

A Polgári Összefogás Kerületünkért Alapítvány és a Szeretjük Zuglót Egyesület Év embere díjjal jutalmazta Tóth Krisztián cselgáncsozót és Berecz Mihály zongoraművészt.

Az Év embere díj ötletgazdája Rátonyi Gábor, a Szeretjük Zuglót Egyesület elnöke, aki 2003-ban azért indította útjára a kezdeményezést, mert kevésnek találta a kerületi tehetségeknek adható elismeréseket. Az évek során neves művészek és sportolók részesültek ebben a kitüntetésben, volt, aki többször is kiérdemelte.

A díjazottak többsége magas rangú állami elismeréseket is átvehetett már, sőt, öten zuglói díszpolgárok is lettek. Az Év embere elismerést a 2014-ben junior világbajnoki címet, felnőtt Eb bronzérmet, a világbajnokságon pedig ezüstérmet nyert zuglói judós, Tóth Krisztián és a több országos zongoraversenyen is győztes, illetve a Nemzetközi Liszt Zongoraversenyen ötödik helyen végzett Berecz Mihály érdemelte ki.

A kerületi civilek által adományozható életműdíjat idén az 1972-es müncheni olimpia bajnoka, a kétszeres Európa-bajnok ökölvívó, Gedó György kapta.

A díjazottakat a rendezvény védnöke, Karácsony Gergely polgármester is köszöntötte, a közönség pedig vastapssal jutalmazta a nyerteseket.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb