Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Oklevéllel köszöntötték a szociális dolgozókat

Kimagasló teljesítményük elismeréseként tízen az Együtt Segítünk Oklevelet, ketten pedig Gondozási Munkáért Dicsérő Oklevelet vehettek át a Zuglói Szociális Munka Napján november 10-én.

A kerület önkormányzata Gondozási Munkáért Dicsérő Oklevelet adományozott Kovács Boglárka és Frigyné Palotai Mária szociális munkásoknak, akik Szabó Rebeka és Horváth Zsolt alpolgármestertől vehették át az elismeréseket.

A Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Központ (ZCSK) az Együtt Segítünk Oklevéllel köszönte meg társszervezetinek, partnereinek a közös munkát. Pataki Éva, az intézmény igazgatója elmondta, nélkülük nem lenne eredményes a szociális szakma.

Az oklevelet idén Bondorné Gyurcsi Mária, a Humánszolgáltatási Osztály vezetője, Mihály Blanka, a Bárka Gyermekek Átmeneti Otthonának vezetője, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat védőnői szolgálata, dr. Somodi Zoltán gyermekorvos, a SZÉRA Családok Átmenti Otthona, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Zuglói Családok Átmeneti Otthona, az Ételt az Ételért Alapítvány, a Jótékony Majmok önkéntes csoport, az Anyák az Anyákért Alapítvány és az Eranus Alapítvány érdemelte ki.

Fotó: Képszerkesztőség

Szabó Rebeka alpolgármester köszöntőjében kifejtette, sokat tanult a szociális szakmában dolgozóktól, akikre nagy szükség van Zuglóban. Hozzátette, a kerület vezetése őket is támogatná, ezért a tervek szerint a szakmában dolgozók jövőre is megkapják az idén megszavazott pótlékot, emellett méltatta a civil szervezetek szociális munkásokat segítő tevékenységét is.

A szociális bizottság elnöke beszédében úgy fogalmazott, mindenkinek hálával tartoznak, akik segítenek erősebbre szőni Zugló szociális hálóját. Hevér László György szerint emberfeletti munkát végeznek az ágazatban dolgozók.

Gyügyei Attila családvédelemért és egyházi ügyekért felelős tanácsnok hangsúlyozta: a szférában munkát vállalók óriási alázattal, szeretettel, gondoskodással teszik a dolgukat, hiszen otthon is sokszor eszükbe jutnak a gondozottak, a krízishelyzetben lévők.

Fotó: Képszerkesztőség

A családsegítő vezetője különleges szakmának nevezte a szociális területet, mert mint fogalmazott, egy-egy problémára nincs bejáratott megoldási javaslat, munkatársai adott keretek között igyekeznek kezelni az egyedi helyzeteket.

A Civil Házban megtartott programon fellépett a ZCSK együttese és az Utcafront Tolerancia Színház, ahol együtt játszanak a hajléktalanok, a szociális munkások, valamint profi zenészek is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb