Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több segítséget adnának az időseknek

Egy, az időseket segítő intézkedési csomag és a szépkorúak téli ellátása volt a fő téma az idősügyi kerekasztal november 9-i ülésén.

Az idősügyi tanácsnok, egyben a kerekasztal elnöke a részt vevő szervezetekkel ismertette azt a hárompontos intézkedési csomagját, amit a novemberi képviselő-testületi ülésen tárgyalnak majd meg.

Hevér László György az idősek élethelyzetének javítása érdekében módosítaná a szociális rendeletet: 95-ről 90 éves korra csökkentené az ingyenes idősügyi alapellátás (házi segítségnyújtás, házi jelzőrendszer, étkezés) korhatárát, 142500 forintra növelné a fűtés és gyógyszertámogatás jövedelemhatárát, emellett azt szeretné, ha utóbbi összege 12 ezer forintra emelkedne.

Az önkormányzat megvásárolta a Fogarasi út 113. alatti ingatlant, ami jelenleg 30 férőhelyes, de felújítás után még ugyanennyivel növelhető lenne a gondozottak száma. Ezért azt kéri a testülettől, hogy a főmérnökség 2018. áprilisáig készítse el az épület felújítási tervét.

A kerekasztal résztvevői döntöttek arról is, hogy ha jövőre megszavazza számukra a testület az ötmillió forintos keretet, akkor az összeget idősügyi társadalomkutatásra, egyéb kiadványokra, Szenior ki mit tud?-ra, valamint a zuglói nyugdíjasokért emlékéremre költenék.

Szabó Rebeka alpolgármester az előző nap megtartott hajléktalanügyi-krízis megbeszélésen elhangzottakkal kapcsolatban elmondta, nemcsak a fedél nélkülieknek segítenének, hanem azoknak is, akiknek van otthonunk, de gondot okoz számukra a fűtés. Ezzel kapcsolatban a kerekasztal résztvevői megállapodtak abban, hogy létrehoznak egy jelzőrendszert, ami az idős emberek téli ellátását segíti.

A programon mások mellett részt vett Hajdu Flórián alpolgármester, valamint Sokacz Anikó és dr. Varga Péter önkormányzati képviselő is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb