Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Okos tantermet kapott a Jókai

Zuglói diákok szerezték meg a végső győzelmet az Okos Iskola Kupán. Sikeres szereplésüknek köszönhetően Smart School felszerelést nyertek a Jókai Mór Általános Iskolának. 

Digitális táblával és tabletekkel felszerelt tantermet adtak át a Jókai Mór Általános Iskolában szeptember 14-én, miután az intézmény három diákja,  Budai Botond, György Márk és Radenhausen Richárd megnyerte az Okos Iskola Kupát. A versenyt a PontVelem Nonprofit Kft. szervezte, amely az ENSZ a “Világ Legnagyobb Tanórája” című programját koordinálja Magyarországon.

Az ENSZ 17 globális célt határozott meg 2015-ben, amelyet minél több fiatalhoz szeretne eljuttatni, ezért hirdette meg programját. Ehhez kapcsolódva szervezte meg az Okos Iskola Kupát a PontVelem Nonprofit Kft., amely a globális célok közül kiemelten kezeli a minőségi oktatást.

Fotó: Képszerkesztőség

A kupára csaknem 1200 háromfős csapat jelentkezett.  A résztvevők előbb egy háromfordulós online válogatón vettek részt, majd a legjobbak a döntőben is megmérkőzhettek egymással. Itt aratott győzelmet a zuglói iskola csapata, akik a Samsung jóvoltából egy Smart School (okos iskola) felszerelést nyertek. Ez egy okos táblából áll, amely normál iskolai és digitális táblaként is funkcionál, illetve minden diák kapott az asztalára egy tabletet is a teremben. Utóbbiak össze vannak kapcsolva a táblával, így a pedagógusok egyénre szabott feladatokat is adhatnak, vagy akár minden diákkal egyszerre oszthatják meg a táblán lévő anyagot.

A termet a zuglói önkormányzat segítségével újították fel, amit később a vállalat berendezett, és az eszközök használatára is felkészítette az iskola 15 pedagógusát. Hudu Marianna igazgatónő elmondta, hogy az új tantermet szeretnék minél több tantárgy tanítása során igénybe venni, ezért örülnek, hogy ilyen sok pedagógust felkészítettek az eszközök használatára. Az átadón részt vett az Okos Iskola Kupa fővédnöke, Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztos, Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, Hajdu Flórián alpolgármester, Tóth Csaba országgyűlési képviselő, illetve a PontVelem Nonprofit Kft. és a felszerelést biztosító cég képviselői is.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb