Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egyenlő esélyekkel Zuglóban és Európában

Zugló Önkormányzata “Egyenlő esélyekkel Zuglóban és Európában” címmel nyújtott be pályázatot 2016. március 1-jén az “Európa a polgárokért program – Demokratikus szerepvállalás és polgári részvétel” alprogramjára az Európai Bizottsághoz.

A pályázat tárgya Zugló és testvérvárosainak találkozója és tapasztalatcseréje, szakmai beszélgetések lebonyolítása, valamint a helyi lakosság bevonása a különböző fogyatékossággal élők esélyegyenlőségének erősítése érdekében.

Az egész Európából érkező jelentős számú pályázó és erős verseny ellenére a pályázat támogatásban részesült, így a testvérvárosi találkozóra és a szakmai programok lebonyolítására 2016. szeptember 16-17-én kerül sor, a Zuglói Jótékonysági Gasztrofesztiválhoz kapcsolódva.

Projektünk fő célja, a fogyatékossággal élők és egészségesek együttélésének, hétköznapi együttműködésének javítása, az integráció, a befogadás, a másság elfogadásának növelése a lakosság körében. A II. Zuglói Jótékonysági Gasztrofesztiválhoz való kapcsolódás biztosítja a helyi társadalom széles rétegeinek elérését, a projekt eredményességének növelését. A kezdeményezés jelentőségét támasztja alá, hogy az EU-ban minden hatodik ember fogyatékossággal él, akik (gyakran) nem tudnak teljes mértékben részt venni a társadalom és a gazdaság életében a környezeti és viselkedésbeli akadályok miatt.

Testvérvárosainkkal együtt 5 ország képviseli magát a találkozón, ahol a szakmai beszélgetés, a kulturális és sport programok lehetőséget biztosítanak a különböző nemzetiségű és nyelvű európai polgárok együttlétére. A helyi lakosok bevonása a fogyatékossággal élőkkel közös rendezvényekbe előmozdítja a kölcsönös megértést és toleranciát, hozzájárulva ezzel egy egymás tiszteletén alapuló, dinamikus és sokrétű európai identitás kialakulásához, az esélyegyenlőség előmozdításához.

A rendezvényről IDE KATTINTVA olvashat részletesen.

A találkozóról készült rövid beszámoló IDE KATTINTVA olvasható.

A programban részt vevő szakmai szervezetek:

A programban részt vevő testvérvárosok:

 

eu_logo

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb