Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Október 8-án lezárják a Vezér utca egy szakaszát a Füredi utca felé

Felújítás miatt október 8-án lezárják a Vezér utca Fogarasi úttól a Füredi utca felé vezető oldalát. A munkák jelentősebb forgalomkorlátozással járó része már novemberre elkészül, az érintett közösségi közlekedési járatok előreláthatóan három hétig módosított útvonalon közlekednek.

 A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint az érintett útszakasz burkolata a tervezettnél előbb, már novemberig teljesen megújul. A Fogarasi út felé továbbra is egy sávon haladhatnak a járművek, és a közösségi közlekedés járművei változatlan útvonalon közlekednek.

A kivitelező szakemberei folyamatosan biztosítják a kereszteződésekben a gyalogosok átjutását, és nem zárják le a Tihany téri kereszteződést, hogy az ott lévő óvoda továbbra is megközelíthető legyen gépjárművel. A munkák újabb ütemének végeztével a Vezér utca Füredi utca felé vezető oldalát teljes szélességben átadják a forgalomnak.

Az érintett közösségi közlekedési járatok módosított útvonalon járnak október 8-ától, a 31-es, a 131-es, a 144-es, a 231-es és 231B busz, valamaint a 82 és 82A trolibusz az Örs vezér tere felé egy szakaszon a Csertő utcán közlekedik.

Forgalmi terelés grafika

Grafika: BKK

  A Vezér utca korszerűsítése júliusban kezdődött, és előreláthatóan 2023 tavaszáig tart. A jelenlegi forgalmi sávok közül egy-egy átalakul és új funkciót kap.

 A beruházás során a BKK teljesen megújítja a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot, kerékpársávot alakít ki, amely közvetlenül csatlakozik a Vezér utca szervizútján 2021-ben kialakított kerékpárosbarát útvonalhoz, új járdákat épít, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítja az akadálymentes közlekedést, korszerűsíti a közvilágítást, részben újakra cseréli a trolibusz-felsővezetékhálózat oszlopait, elvégzi a szükséges közműkiváltásokat és több mint 40 fát, valamint 8300 cserjét ültet el, ezen kívül a zöldfelületet füvesíti.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb