Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Októberben kezdődik a kutyafuttatók közösségi tervezése

Nagyon kellett vigyáznia a IV. Sugárzoo Piknik látogatóinak, hova lépnek, ugyanis a Pillangó parki rendezvényre – a közepes és nagytestű négylábúakon kívül – ezúttal több száz apró tacskót is elhoztak a gazdik. A trükk- és szépségverseny mellett kutyatáncot, engedelmességi gyorstalpalót és agility bemutatót is láthattak az érdeklődők.

Idén az Országos Tacskó Találkozónak is Zugló adott otthont. A rendezvény a hagyományos, önkormányzati SugárZoo Piknik keretében kapott helyet. Mindkét programot negyedszer rendezték meg, de először jött létre együttműködés a zuglói önkormányzat, a piknik fő támogatója, a SugárZoo és a tacskótalálkozó szervezői között.

A SugárZoo Piknik fő célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra, és közelebb hozza egymáshoz a kisállattartókat.  – Hasonló szándékkal találtuk ki a tacskótalálkozót is – mondta Paluska Péter ötletgazda, akit Mazsola nevű tacskója inspirált a program létrehozására. – Csaknem kétezer gazdi és több mint ötszáz tacskó, illetve egyéb kutyus látogatott ma ki hozzánk.

Fotó: Balogh Róbert

Tóth Hanna három gyermekkel és két kutyával, Miskolcról érkezett a zuglói rendezvényre. – Több kutyás program is volt ezen a hétvégén a fővárosban, ezért két napra felköltözünk a pesti rokonainkhoz – árulta el az édesanya, akinek két nagyobb lánya az arcára is kutyusmintát festetett. – A tacskótalálkozón mindenképpen részt akartunk venni, hogy barátokat keressünk két kiskutyánknak, Bogyónak és Babócának.

Felmérik az igényeket

A rendezvény fővédnöke Szabó Rebeka, Zugló állatvédelemért felelős alpolgármestere, aki Marcipán nevű macskája mellé nemrég fogadta örökbe Pötyit, a kerületben mentett cicát. – Idén ősszel megkezdődik Zuglóban a kutyafuttatók közösségi tervezése is – mondta Szabó Rebeka. – Felmérjük az állattartók igényeit, hol, mire van még szükség, melyik futtatónak milyen legyen a házirendje. Szeretnénk csökkenteni a gazdik és a lakók közti konfliktusokat, ezért a környéken élők elvárásaira is kíváncsiak vagyunk. Minden kutyafuttatónál kitáblázzuk majd, hogy mikor leszünk az adott helyszínen.

Az egész napos program során egyebek mellett volt rendőrkutya bemutató, agility show és kutyaiskolai gyorstalpaló is. Lengyel Mónika, a Futrinka Egyesület tacskó fajtamentője az örökbefogadás szabályait részletezte. Mint mondta, több a jelentkező gazdi, mint az otthonra váró kutyus, de sokan elrettennek, amikor meghallják a feltételeket. – Tacskókat kizárólag benti tartásra adunk oda – magyarázta Lengyel Mónika, és hozzátette, az idős állatoknak a legnehezebb örökbefogadót találni.

Trükkök és jutalomfalatok

Laki Bea Fló és Szkáccs nevű kutyáival tartott dog dancig bemutatót a Queen egyik számára, majd a jelenlévőknek is megtanított egy-egy könnyebb trükköt. – A jutalomfalattal irányított, 360 fokos forgás titka, hogy pont a megfelelő sebességgel vezessük körbe a kutya feje felett az ételt, és kedvencünk jó éhes legyen a trükk gyakorlásakor – magyarázta Laki Bea.

A IV. Sugárzoo Piknik trükkversenyét amatőr kategóriában Veres Krisztina Bojtár nevű mudija, profi kategóriában pedig Pataki Rita Dió és Döcög nevű kutyusai nyerték. A szépségverseny győztese tacskó kategóriában Alfi lett, míg a mentett kutyusok közül Jaffar, a kistestűeknél Balu, a közepeseknél Hópihe, a nagytestűek közül pedig Bud bizonyult a legszebbnek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb