Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Önálló beavatkozási minősítést kapott a Zuglói ÖTE

Ünnepélyes keretek között adta át Dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője Szembratovics Sándornak, a Zuglói Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának az önálló beavatkozásra jogosító dokumentumokat vasárnap.

Dr. Bérczi László beszédében az önkéntesek felelősségét hangsúlyozta, akik a jövőben nem vonulási tájékoztatást, hanem riasztást kapnak majd a hivatásosoktól, és bizonyos eseteket már teljesen önállóan kell megoldaniuk.

Varga Ferenc tű. dandártábornok az átadón az önkéntes tűzoltókat méltatta, akik “ingyen, elhivatottságból, legtöbbször a szabad idejüket feláldozva végzik a munkájukat mások biztonságáért.” Mint mondta, ezt nem lehet kellőképpen megköszönni.

 

A VIII. kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon tartott ünnepségen részt vett Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere, Kardos Pál, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, Steiner Attila, a ZKNP szakmai igazgatója és Salamon Lajos, a zuglói hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka is. A rendezvényen a zuglóiak mellett a rózsadombi önkéntesek vehették még át a jogosítványt.

Az önálló beavatkozási jogosítvány megszerzését a minősítő gyakorlaton való megfelelés előzte meg, mely komoly gyakorlati és elméleti próbát is jelent. 2014-ben a Zuglói ÖTE 84-szer, idén eddig 27-szer segítette a hivatásos tűzoltók dolgát.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb