Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ötvenhat hőseire emlékeztek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc három zuglói hősének emlékkövét avatták fel a Forradalom terén, kedden.

A zuglói önkormányzat, a POFOSZ XIV. Kerületi Szervezete és a POFOSZ 1956-os Hagyományőrző Tagozatának közös rendezvényén megjelenteket Garay Klára, a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. ügyvezetője köszöntötte.

Ezt követően Franyó Ferenc, Vasvári Vilmos és Szécsi István emlékkövénél gyertyát gyújtott Szalay Zoltán, a POFOSZ budapesti elnöke, Straub János, Franyó Ferenc bajtársa, a hősök hozzátartozói közül Vasvári Éva, Szécsi Károly, Szécsi Katalin és Szécsi Viktor. A gyertyagyújtás után Matthaeidesz Konrád újságíró Franyó Ferencre, D. Szűcs Lászlóné, az 1956 Öröksége Alapítvány elnöke Vasvári Vilmosra, Ámon Antal, a POFOSZ 1956-os Hagyományőrző Tagozatának elnöke pedig Szécsi Istvánra emlékezett. Az elhunyt hősök lelki üdvéért Nagy Károly atya, a Rózsafüzér Királynéja Templom plébánosa mondott imát.

Fotó: Képszerkesztőség

A megjelentek egy-egy szál fehér rózsával tisztelegtek a zuglói forradalmárok emléke előtt. Az önkormányzat nevében Hajdu Flórián alpolgármester, Pécsi Diána önkormányzati képviselő és Garay Klára helyezett el virágot az emlékköveknél. A rendezvényen Ince Ildikó színművész és a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákkórusa működött közre.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb