Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Őzet mentettek a zuglói rendészek és rendőrök

Csütörtökön korán reggel bejelentés érkezett a Zuglói Rendészeti Központ ügyeletére, hogy a Vezér út környékén egy őz szaladgál. Az állatot a rendészet, a rendőrség, az Újpesti Állatmentő Liga és egy állatorvos segítségével befogtak és a Pilisi Parkerdő területére vitték.

Az önkormányzati rendészek haladéktalanul a keresésére indultak és csatlakoztak hozzájuk a kerületi rendőrök is. Több járőrpáros kereste az adott területen a megriadt állatot, a lakosságtól folyamatosan érkeztek a bejelentések, hogy épp hol, merre látják.

A Zuglói Rendészet járőrei a Vezér úton haladtak, amikor észlelték, hogy az őz feltűnt a sávokat elválasztó területen, majd átfutott az út másik oldalára, a közlekedő autók között. Két önkormányzati rendész a megriadt őzet beterelte egy telekre, ahol a kaput be lehetett  zárni. Az őz megpróbált a kerítésen keresztül a szomszédos telekre menekülni, de a csípőjénél beszorult a kerítés lécei közé, és hangosan sírni kezdett.

A helyszínre érkező rendőrök azonnal megkezdték az őz kiszabadítását, a rendészek közben a rémült állat fejére helyezett ruhájukkal eltakarták a szemét, így kicsit megnyugodott. Időközben helyszínre érkeztek az Újpesti Állatmentő Liga tagjai is. A kiszabadított őzet az állatvédő liga mobil ketrecébe rakták, és átemelték a kerítés fölött. Nem sokkal utána megérkezett a helyszínre riasztott állatorvos és egyben hivatásos vadász is, aki az állatot szakszerűen és biztonságosan elszállította.

Rövid megfigyelés után végre újra szabadon futkoshatott a Pilisi Parkerdőben. Ismét egy ragyogó példa a civilek, az önkormányzat és a hatóságok hatékony és szervezett együttműködésére.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb