Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Parkolási zónákról, Bosnyák térről, új zöldfelületekről is kérdeztek a lakosok

Közmeghallgatást tartott a Zuglói Önkormányzat november 30-án a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében, a lakosok több tucat kérdést tettek fel a kerületbe tervezett beruházásokkal, zöldítési és egyéb fejlesztési tervekkel kapcsolatban.

A közmeghallgatáson is felmerült a “mini-Dubajkét” elhíresült tervezett beruházás, amellyel kapcsolatban Horváth Csaba polgármester jelezte: a képviselő testület meg is fogalmazott egy határozatot, hogy minél előbb vegyék fel a kapcsolatot Lázár János építési és közlekedési miniszterrel.

Emellett a parkolási zónák kijelölése, a REANAL felszámolása, a kerület feletti légifolyosó esetleges elterelése, többször is felmerült a Bosnyák téri piac jövője, a kerületi tömegközlekedés fejlesztése, kisebb nagyobb forgalomtechnikai szabályozások a kerületben, Horváth Csaba polgármester tevékenységének értékelése, visszatérő témaként a Francia úti illegális hulladék lerakásának megszüntetése, a római-parti zuglói üdülő sorsa, a Bosnyák téri állami beruházás, mely jelentős mértékben károsítja a környezetet, a kerület túlzott beépítettsége, új zöldfelületek létrehozása, illetve a szelektív hulladékszigetek nem rendeltetésszerű használata.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A Zuglói Lapok példányszáma januártól a jelenlegi 65000-ről 70000-re fog emelkedni, mert az eddigi tapasztalatok alapján ennyi példányban is elfogyna a lap – mondta Jaksity Katalin, a Zugló Információs és Médiacsoport Kft. ügyvezetője az egyik lakossági kérdésre, mely többek között azt firtatta, hogy miért nem jut el a Zuglói Lapok minden zuglói lakoshoz, illetve, hogy miért nincs az újságban olvasói rovat. Ez azonban csak egy kérdés volt abból a 33-ból, amit Zugló lakói az önkormányzat vezetőinek feltettek, melyhez a helyszínen még 12 kérdés érkezett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb