Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Péksüteménnyel és ajándékkal várták a bringásokat

Reggelit, láthatósági pántot és kulacsot is kaptak a bringások a Thököly út – Stefánia út kereszteződésében lévő kerékpárútnál szeptember 22-én. Zugló önkormányzata idén is csatlakozott a Magyar Kerékpárklub autómentes világnaphoz kapcsolódó programjához, a Bringás reggelihez.

A szervezők fél nyolctól kilenc óráig várták azokat, akik kerékpárral járnak iskolába, munkába. Szima László jó ötletnek tartja a megmozdulást, hiszen sokat kerékpározik, Zuglóiként pedig különösen örül, hogy a kerület vezetése figyelmet fordít a bringásokra. “Van autóm is, de ha tehetem, kerékpárral járok munkába. Tudom, hogy sokan félnek attól, hogy ez a közlekedési forma veszélyes, de a barátaimnak is mindig azt mondom, hogy ki kell próbálni. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy menjenek végig egy kerékpárúton, és hamar rákapnak a biciklizésre” – mondta Szima László.

Fotó: Balogh Róbert

Karácsony Gergely polgármester szerint biciklizni nem csak egészséges, de ez a legkörnyezetbarátabb közlekedési forma. Ezen túl pedig közösségépítő hatása is van, és mint mondta, örül annak is, hogy az elmúlt húsz évben megtízszereződött a kerékpárosok száma. A polgármester a Zuglói Lapoknak arról is beszélt, hogy hamarosan elkészül egy kerékpáros koncepció, aminek első fázisa a problémák feltárása lesz. “Önmagában az infrastruktúra fejlesztése azonban nem elég. Párba kell állítani a szemléletformálással. Tudniuk kell az embereknek, hogyan és hol tekerhetnek biztonságosan. Arra is figyelnünk kell, hogy megfelelő kerékpártárolókat alakítsunk ki” – magyarázta Karácsony Gergely, aki Szabó Rebeka alpolgármesterhez hasonlóan kerékpárral érkezett a programra, és gyakran a munkahelyükre is biciklivel járnak. Az alpolgármester szerint még mindig sokaknak csak a hétvégi kikapcsolódással kapcsolatban jut eszébe a kerékpározás, pedig a bringázás könnyen a mindennapi közlekedés része lehetne.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb