Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ponyvával a partifecskékért

Évről évre jelentkező madárvédelmi probléma országszerte, hogy a hazaérkező partifecskék épületalapokba, építési földhányásokba költöznek. Mivel a kolóniák védettek, ilyenkor az építkezés nem folytatható. Illegális munkavégzés esetén tömegesen pusztulhatnak el a madarak.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület egy olcsó és egyszerű megelőző módszert ajánl: a földfalakat takarják le ponyvával az építtetők. Április második felétől május közepéig-végéig – ritkán még júniusban is – fennállhat a probléma. A kiásott épületalap-gödör akár csak 0,5-2 méteres függőleges falába, friss vagy az előző évekből maradt építési földhalmokba, kábelaknákba és árkokba több tucatnyi vagy akár százas nagyságrendben költöznek be költőüregeikkel a partifecskepárok – áll az egyesület felhívásában.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb