Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Radovic Dusánra emlékeztek

A hat évvel ezelőtt, szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr főhadnagyra emlékeztek Zuglóban július 23-án.

Radovic Dusánt 2010-ben gázolta halálra egy menekülő autós. Kollégái azóta minden évben a Stefánia úti kapitányság kertjében található kopjafánál emlékeznek az elhunyt főhadnagyra. Idén Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya mondott beszédet, aki kiemelte, hogy a tragédia összekovácsolta a rendőrséget, és ez a megemlékezés az összetartozás szimbóluma lett.

A beszédet követő koszorúzás alkalmával Bucsek Gábor főkapitány, dr. Dragon Sándor rendőrezredes, zuglói rendőrkapitány, Kardos Pál, a polgárőrség budapesti elnöke, illetve a fővárosi és vidéki kapitányságok képviselői is elhelyezték a megemlékezés koszorúit.

Fotó: Képszerkesztőség

Ugyancsak hagyomány már Zuglóban, hogy az elhunyt rendőr tiszteletére az emlékezők egy kispályás focitornát is rendeznek, melynek bevételét Radovic Dusán családjának ajánlják fel. A tornát – amelyet számos vállalkozás és magánszemély, valamint a zuglói önkormányzat is támogatott – idén a Varga Zoltán Sportpályán rendezték, 25 csapat részvételével. Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően több kerületi rendőrkapitányság, a készenléti rendőrség, a katasztrófavédelem és természetesen a zuglói rendőrök és polgárőrök csapata is nevezett.

Az emléktornát Kardos Pál nyitotta meg. Az egész napos bajnokság győztesei a vándorkupát, illetve a torna legjobb játékosai a különdíjakat Radovic Marianntól, Radovic Dusán özvegyétől és Tomis Károly főszervezőtől vehették át.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb