Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Rekordszámú elfogás Zuglóban

Hetente átlag tíz embert, évente mintegy 330-at állítanak elő a rendőrkapitányságon. Májusban első hetében azonban rekordot, méghozzá országosat döntöttek Zuglóban.

A május 2-8 közötti hét nap nem egy betervezett akcióhét volt, a rendőrök ugyanúgy végezték a munkájukat, mint az év többi részében. Ám ezen a héten országos szinten is kiemelkedő számú, 17 körözött személyt sikerült elfogniuk a zuglói rendőröknek.

– Nincs ebben semmi rendkívüli – mondta dr. Czirják Róbert Péter rendőr alezredes -, hisz az év többi hetében is magas számot produkálunk a körözött személyek elfogásában. Elmondható, hogy hetente átlag tíz személyt állítunk elő a kapitányságra, de éves szinten is meghaladja a háromszázat az előállítottak száma.

17 fő közül 11 főt rögtön el is fogtak, mert ellenük különböző bűncselekmények, például garázdaság, csalás, súlyos testi sértés miatt más rendőri szervek, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve valamelyik bíróság korábban már elfogatóparancsot adott ki. Rajtuk kívül egy embert eltűnés miatt kerestek, öt főt pedig azért, mert nem fizették be a kiszabott pénzbírságot. Ez utóbbiak közül négyen azonnal rendezték a hátralékukat, egyiküknek például több mint 330 ezer forintnyi bírságot kellett befizetnie annak érdekében, hogy elkerülje az elzárást.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb