Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Rendben halad a Napraforgó Óvoda felújítása

A rekonstrukció során kicserélik például az összes homlokzati nyílászárót, valamint felújítják a vizes blokkokat is. A munkálatok október elején érnek véget, addig másik intézményekben helyezik el ideiglenesen a Napraforgó Óvodába járó gyerekeket.

Az önkormányzatnak, illetve a Zelk Zoltán programnak köszönhetően ez az intézmény kívülről és belülről is meg fog újulni. Az 1963-ban épült ovinak kicserélik az összes homlokzati nyílászáróját, felújítják a vizes blokkjait, szigetelik a tetejét és a homlokzatát, majd egy új, különleges fehér színű tetőt kap az épület. Amely hamarosan a jelenlegi földszínű állapotából fehér színű, fehér tetejű sárga berakásos palotává alakul át. Az épület felújítása belecsúszik majd a következő tanévbe, ám a kivitelező szerint tartható lesz október 8-i határidő, így csak néhány hetet kell vendégségben kibírniuk a napraforgós gyerekeknek. Karácsony Gergely és Szabó Rebeka alpolgármester az augusztus 28-án tett látogatáson úgy vélték, a felújítás eredménye mindenért kárpótlást nyújt majd.

– Kollégáim valamennyi óvodában értekeztek és értekeznek a szülőkkel, folyamatosan tájékoztatják őket a felújításokról, azok menetéről. A tapasztalat az, hogy, bár kényelmetlenséggel járnak ezek a munkálatok, a szülők többsége hálás az óvodák rekonstrukciójáért – foglalta össze a látottakat Karácsony Gergely polgármester.

Fotó: Képszerkesztőség

A zuglói önkormányzat ezen a nyáron a Zelk Zoltán Program keretében 14 kerületi óvodában és bölcsődében végez felújítási munkákat. A cél az volt, hogy, amit lehet, azt a nyári szünetbe zsúfolják bele, ám pont amiatt, hogy egyszerre sok helyen dolgoznak, ez nem mindenhol volt lehetséges.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb