Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Rengeteg táborozási lehetőség közül választhatnak a gyerekek

Széles a nyári táborozási lehetőség a kerületben: az önkormányzat támogatásával a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Kft. a hagyományokhoz hűen a Varga Zoltán Sportpályán és Soltvadkerten szervez táborokat, ezen kívül számos sportolással, művészettel kapcsolatos programon vehetnek részt a kerületben élő gyerekek többek között a Cserepesházban, a Lipták Villában, a Madách Művészeti Iskolában, illetve a BVSC-ben.

A nyári napközis tábort az 1. osztályt végzett gyerekek vehetik igénybe, s bár az önkormányzat nehéz helyzetben van, színes programokkal kedveskednek a gyerekeknek. – A napközis tábor résztvevői többek között válogatott, olimpiai és világbajnok sportolókkal találkozhatnak. Emellett lesznek sorversenyek, szakkörök, illetve heti váltásban különböző sportágakkal, köztük az íjászattal, labdarúgással és a küzdősportokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. Ezen felül lesz fagyizás, mozi és állatkert látogatás is, valamint minden héten a tábor helyszínén hüllő bemutató – tudtuk meg a Kft. ügyvezetőjétől, Hámori Györgytől, aki rámutatott: a soltvadkerti táborozás során az ott nyaralók ébresztője és takarodója, valamint az étkezésre való figyelmeztetés zeneszignállal történik. A gyerekek strandolhatnak, sportversenyeken, vetélkedőkön vehetnek részt. Megrendezik a tó körüli portyát, amelynek minden állomásán valamilyen feladatot kell megoldania a csapatoknak. Ezen túlmenően lesz tábortűz, tűzoltó bemutató, fagyizás, különböző vetélkedők és sportversenyek, valamint szabadtéri mozi és diszkó. A sportpályán és Soltvadkerten is folyamatosan tartózkodik védőnő.

A gyerekeket június 20-tól augusztus 26-ig hétfőtől péntekig, 8 órától 16 óráig várják. Akinek kérése van a nyári napközis táborral kapcsolatban, az a Kövér Lajos utca 5-9. szám alatti Varga Zoltán Sporttelepen vagy a +3670 514 8714-es telefonszámon Markovits Erzsébettől kaphat felvilágosítást. A soltvadkerti táborról a +3630 948 2790-es telefonszámon Szűcs József „Hozé” táborvezetőtől lehet információt kérni.

A Lipták Villába június 20-tól július 1-ig szerveznek napközis tábort a 6-14 éves korú gyerekeknek hétköznapokon 8-tól 17 óráig. A délelőtti komplex musical, vagy öko kézműves foglalkozás és a meleg ebéd után változatos programokon vehetnek részt a diákok: lesz kirándulás a Börzsönybe, a Velencei-tó környékére, a Magyar Zene Házába, a Parlamentbe, továbbá Méta, Ballon Fly, Mozi és Gála. Részletes program és további információ a +361 220 6777-es, a +3670 675 8393-as telefonszámon, az infor.liptakvilla@cserepeskft.hu e-mail címen, vagy személyesen a Lipták Villában (Hermina út 3.) kérhető.

A klasszikus balett, a modern a musical, a néptánc szerelmeseinek a Madách Művészeti Iskola kínál napközis táborozási lehetőséget 6 éves kortól. Tartalmas, informatív, szórakoztató élményt szerveznek, a zárónapon pedig gálaműsor lesz, amelynek felvételét megkapják emlékbe a gyerekek. Június 20-24. és június 27-július 1. között 8 órától 16 óráig tartanak a foglalkozások. Jelentkezni lehet a tabor@mmti.hu mail címen, további információ a +3630 613 4705-ös telefonszámon kérhető Pente Antóniától.

A sport fanatikusainak a BVSC Zugló szinte minden igényét kielégíti. A szervezők asztalitenisz, labdarúgó, röplabda, sport táborral készülnek, sőt nyári úszótábor is lesz – a bvsc.hu nyári tábor menüpont alatt található részletes információ a programokkal kapcsolatban. Az úszás kedvelőinek egyébként Szabad Úszó Sportsuli, a Mikuszi Suli, az Örökmozgó Alapítvány, a Water Smile Úszóiskola, az Angyalföldi Sportiskola is tart táborokat a Paskál Gyógy- és Strandfürdőben.

A Cserepesház sakk, bűvész, színjátszó, alkotó, dráma és kézműves, everkita, ügyesítő-okosító, angol nyelvű táboroknak biztosít teret, ezekről itt talál információkat, a Zuglói Ifjúsági Centrum pedig mesetábornak ad otthont.

Ezeken kívül kalandos (http://www.kalandostabor.hu/), és kacagó lurkók (https://www.facebook.com/events/1018049361926020/1042230679507888/) nyári tábor közül választhatnak a gyerekek. A mesék világának felidézésével egy egyhetes vidám utazás a Bosnyák téren, zöld területen a KÖSZI Napvető napközis mesetáborában július 4-8. között: https://koszi.net/taborok/napveto-mesetabor/

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb