Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az utolsó szemetet is felszedték

Zugló 12. számú körzetét is megtisztították június 11-én a Zuglószépítési program aktuális állomásán. Ezúttal többek között Pécsi Diána önkormányzati képviselő és kislánya, Sokacz Anikó, a körzet önkormányzati képviselője, Hevér László György önkormányzati képviselő és fia, Horváth Csaba polgármester és Baranyai Zsolt, a Zuglói Zrt. megbízott vezérigazgatója vette ki részét a munkából.

Az április végén kezdődött Felszedlek akció a csapadékos hétvégék miatt húzódott el június közepéig.

– Nagy öröm, hogy a „Felszedlek!” akciót az önkormányzat felvállalta – mondta Sokacz Anikó. – Mi egyébként már jóval korábban, 2015-ben elkezdtük a körzet megtisztítását. Ezt azért is kezdeményeztük, mert egyrészt példát szerettünk volna mutatni a lakosságnak, hogy nemcsak beszélünk a tisztaságról, hanem teszünk is érte, illetve arra is szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy a környezetünk tisztán tartása mindnyájunk közös ügye.

Sokacz Anikó hozzátette, az elmúlt években sokat javult a Füredi-lakótelepen a köztisztaság. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lennének még problémák. Az egyik legnagyobb gondot például az okozza, hogy sokan a kommunális hulladékot a közterületi szeméttárolókba rakják, amelyek így naponta megtelnek, és emiatt a környezettudatos állampolgárok nem tudják hova dobni a szemetet.

– Egy folyamat végére értünk – mondta Horváth Csaba polgármester a június 11-i akció végén -, ami nem azt jelenti, hogy a jövőben ne végeznénk majd hasonló közterületi takarításokat. Persze tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a hétvégi programok nem helyettesítik azt, hogy az önkormányzat minden nap elvégzi a feladatát, s hogy a lakók többsége is megpróbálja tisztán tartani a környezetét. Ahhoz, hogy valóban megtisztuljon a kerület, ennek az összes elemnek együtt kell működnie.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A polgármestertől, aki minden körzet takarításában részt vett, megtudtuk, általános tapasztalat szerint még a legrendezettebb kertvárosi részeken is találtak szemetes területet, ugyanakkor a paneles övezetben is számtalan rendben tartott zöld területre bukkantak.

– Szerencsére Zuglóban nincs olyan, hogy legszemetesebb rész (ebből a Francia utat ki kell venni, mert ott más problémák vannak) – tette hozzá Horváth Csaba -, de az is igaz, még rengeteg dolgunk van annak érdekében, hogy a kerület valóban egy zöld és tiszta városrész legyen.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb