Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Richter-cirkuszturné helyett szafari park

Az átmeneti téli pihenőhelyből szafari parkot hoz össze a zuglói Richter család a cirkusz helyett.

A koronavírus-járvány nagyon nehéz helyzetbe hozta a cirkuszművészeket is. A zuglói Richter-család az évnek ezen időszakában már javában turnézni szokott az általuk üzemeltetett Magyar Nemzeti Cirkusszal és a Richter Flórián Cirkusszal, ám a járvány őket is tétlenségre késztette. Amely nemcsak azért probléma, mert a cirkusztól sok művésznek és kisegítő személyzetnek a megélhetése függ, hanem azért is, mert a két cirkusznak közel száz állat eltartásáról is gondoskodnia kell. A többség ilyen esetben adományokra hagyatkozna, ám Richterék ennél jóval kreatívabb módját választották a bevételük növelésének.

Télen ugyanis az állataikat Szadán, egy 5 hektáros területen pihentetik. A zuglói cirkuszos család pedig úgy döntött, ha már az élet úgy hozta, hogy a 2020-as téli pihenőjüket beláthatatlan ideig hosszabbítaniuk kell, akkor legalább megpróbálnak ily módon kapcsolatban maradni a közönségükkel. Ezért úgy tervezték, hogy május 1-vel szadai birtokukon megnyitják az ország első autós Szafari Parkját. A tervek szerint az 5 hektáros területen a nézők a saját autójukkal haladhatnának, miközben zsiráfokat, zebrákat és elefántokat nézegethetnének. A terv az volt, hogy a járványügyi előírások betartása miatt, a parkban senki sem szállhatna ki az autójából, így elkerülhetővé válhatnának a kontaktusok a látogatók között. Richterék azonban maguk sem gondolták volna, hogy ekkora érdeklődés lesz a Szafari Park iránt.

Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz

– A polgármester úrral, a jegyzővel, a rendőrséggel és a lakókkal való többszöri egyeztetés után azt a döntést láttuk a legjobbnak, ha elhalasztjuk a nyitást – mondta ifjabb Richter József a Monte-Carlo-i és a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválok Arany Pierrot-díjas művésze, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója. – Ez nem azt jelenti, hogy nem fogunk megnyitni, csupán annyit jelent, hogy megvárjuk a vírushelyzet tetőzését, és a jövő heti bejelentéseket. Azt követően regisztrációhoz fogjuk kötni a látogatásokat, és órás turnusokat hozunk majd létre. Azoknak, akik már erre a hétvégére várták a Szafari Park megnyitását kárpótlásul hamarosan a Facebook oldalunkon egy virtuális szafaritúrát szervezünk. Bízunk benne, hogy hamarosan személyesen is találkozni fogunk a közönségünkkel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb