Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Segítség az állásinterjúra készülőknek

Új frizura, kozmetikai kezelés és manikűr, illetve tanácsadás – egyebek mellett ezekkel segíti a Tükörkép Műhely a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ munkanélküli ügyfeleit az álláskeresésben.

A zuglói önkormányzat szerdán mutatta be az Erzsébet királyné útja 89. alatt létrehozott Tükörkép Műhelyt. Szabó Rebeka, Zugló szociális ügyekért felelős alpolgármestere tájékoztatójában kiemelte: az önkormányzat által létrehozott Tükörkép Műhely legfőbb feladata, hogy hozzájáruljon a nehéz helyzetben lévő zuglóiak sikeres álláskereséséhez, de szolgáltatásait a szűkölködő idősek és kamaszok is igénybe vehetik.

Fotó: Képszerkesztőség

Pataki Józsefné, a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Szolgálat igazgatója hangsúlyozta: ügyfeleik általában olyanok, akiknek alacsony, vagy elavult képzettségük miatt kevés esélyük van a munkaerő piacon, így az állásinterjú során még jobban számít a megjelenés. A Tükörkép Műhely elsősorban ebben, illetve az önértékelés és az önbizalom helyreállításában nyújt segítséget a rászorulóknak, de fontos szerepet tölthet be az olyan nélkülöző szépkorúak eseti házi ellátásában is, akik állapotuknál fogva nem hagyhatják el az otthonukat.

A Tükörkép Műhelyben dolgozó Rózsa Magdolna szociális munkás, fodrász-kozmetikus úgy nyilatkozott: nem csupán az ügyfelek megszépítésében vesz részt. Szükség esetén jó minőségű, adományokból származó ruhákat is ad az állásinterjúra indulóknak. Ezen túlmenően önbizalom növelő, önismeretet segítő, személyiségfejlesztő csoportos foglalkozásokat, valamint stílustanácsadást is tart. A sajtótájékoztató ideje alatt érkezett a Tükörkép Műhelybe Lehoczkiné Bernadett, aki egy takarítói állást pályázott meg, és csütörtökön állásinterjúra várják. Mint mondta, bízik abban, hogy a szalon szolgáltatásának köszönhetően jobb benyomást kelt, és megkapja az állást. Az önkormányzat által finanszírozott szolgáltatásokat a rászorulók a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központtól kapott kártyával vehetik igénybe.

A képviselő-testület 2016 januárjában döntött arról, hogy a külföldi és hazai példát követve a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ Erzsébet királyné útja 89. alatti telephelyén szociális szépségszalon nyit a nehéz helyzetben lévő munkát keresők megsegítésére.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb