Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sikeres köztisztasági akció a Vezér úton

Akciókat szervezett a Zuglói Önkormányzati Rendészet annak érdekében, hogy tetten érje azokat szemetelőket, akik illegális hulladék lerakásával köztisztasági szabálysértést követnek el. Eddig 14 esetben jártak el, az akció folytatódik.

Szakmai egyeztetést kezdeményezett Hajdu Flórián, a Zuglói Önkormányzat közbiztonságért felelős alpolgármestere a Vezér út több helyszínén is előforduló köztisztasági problémák megelőzése céljából. Az egyeztetésen jelen volt Tóth Csaba, a kerület országgyűlési képviselője, valamint a Zuglói Önkormányzati Rendészet igazgatója.

A Zuglói Önkormányzati Rendészet két munkatársa a terület folyamatos megfigyelése során a Vezér utca 38. számmal szemben lévő szelektív hulladékgyűjtő konténereknél két, szabálysértést elkövetőt ért tetten.

A helyszínen intézkedő rendészek a továbbiakban is figyelték a környéket, sejtve, hogy idővel megjelennek a rendszeresen visszatérő szemetelők is, akik felelőtlenül és súlyosan szennyezik környezetüket. Így is történt. Néhány órás várakozást követően megjelent egy kisteherautó egy utánfutóval. Mind a csomagtér, mind az utánfutó tele volt pakolva sittes zsákokkal. Miután a kirakodás során kiszakadtak a zsákok, gyakorlatilag az egész terület úszott a törött, szilánkos csempedarabokban és egyéb építési törmelékben. Ez teljes mértékben balesetveszélyessé tette a konténerek megközelítését.

A rendészet munkatársai köztisztasági szabálysértés miatt azonnal intézkedtek a helyszínen. Az eseményt a térfigyelő kamera is rögzítette, így vita nélkül történt meg az ilyenkor szokásos, súlyos szankcionálás.

Pár nappal a történtek után a lakosok bejelentése alapján újból elkaptak a járőrök egy kisteherautót vezető személyt, aki építési törmeléket, bontott ajtót pakolt ki szabályellenesen a közterületre. Ebben az esetben sem maradt el az elrettentő büntetés.

A köztisztasági szabálysértések megelőzését szolgáló akció első hetében 14 esetben jártak el. A Zuglói Önkormányzati Rendészet folytatja a sikeres akciót a lakók nyugalma, a környezet megóvása és a környék tisztaságának tartós biztosítása érdekében.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb