Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Örömmel tapicskoltak a szőlőlében

Daráltak, préseltek, mondókáztak, énekeltek, manót készítettek a gyerekek a Cserepesház hagyományőrző szüreti mulatságán.

Ezúttal egyik szülőt sem zavarta, hogy a kicsik ragacsosak, koszosak. Sőt, egyikük édesapja, Zsolt kifejezetten örült annak, hogy a városban nevelkedő kisfia belekóstolhatott a szüretelésbe.

– Én vidéken nőttem fel, sokszor voltunk szüretelni, amit Dani sajnos sosem élt át. Bár most sem szed szőlőt tőkéről, de nagy élmény neki, hogy darálja, préseli és mustot is ihat. Az sem elhanyagolható, hogy a táncházban mozognak és tanulnak egyszerre – fogalmazott az édesapa.

Az évek óta népszerű programon közreműködött a Kenderkóc Népi Játszóház és a Mező Együttes.

Sipos Katalin, a Cserepesház vezetője elmondta, a mustkészítés során szürettel kapcsolatos mondókákat, játékokat is tanítottak a gyerekeknek, a nagyteremben pedig táncház várta őket. A szüretelés folyamatának megismerésén, a tanuláson, a táncoláson túl pedig kézműveskedhettek is: dióból, magvakból, termésekből, mohából készült erdei manót vihettek a haza a gyerekek.

Fotó: Balogh Róbert

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb