Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Soltvadkerten idén nyáron nem a Fb-on ismerkedtek az erdélyi és zuglói gyerekek

Pályázat címe: “Ne csak a FB-n ismerkedj!” Valós kapcsolatok határok nélkül Erdély és Zugló között
Pályázati azonosító: TTP-KP-1-2019/1-000348
Finanszírozó: Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság Bethlen Gábor Alapkezelő
BESZÁMOLÓ az erdélyi, alsórákosi és csíkcsicsói gyermekcsoport 2019. július 8-11. közötti soltvadkerti táborozásáról

SOLTVADKERTEN IDÉN NYÁRON NEM A FB-ON ISMERKEDTEK  AZ ERDÉLYI ÉS A ZUGLÓI GYERMEKEK!

A Testvérvárosi Tábor program idén 20. évfordulóját ünnepli Zuglóban. 1999 nyarán egy húsz fős alsórákosi csapat érkezett a Keleti pályaudvarra, innen indult az első közös tábor. 2019. július 8-11. között a soltvadkerti Zuglói Gyermektábor különleges találkozásnak adott otthont. Testvérvárosaink Alsórákos és Csíkcsicsó gyermekeit és fiataljait új formában láttuk vendégül, együtt táboroztak a zuglói Liszt Ferenc Általános Iskola, a Hunyadi János Általános Iskola és a Herman Ottó Tudásközpont 240 diákjával és tanáraikkal.

Ilyen nagy létszámú zuglói gyermekcsoporttal közösen még nem nyaraltak vendégeink. A program színessége, a vetélkedők, közös sportversenyek, beszélgetések, szurkolások számos barátságot alakítottak ki, megismerték egymás örömeit, problémáit a gyermekek és fiatalok. A csoportvezetők elégedetten és elismerően nyilatkoztak a nálunk töltött értékes és hasznos napokról. Hasonlóan a zuglói gyerekekhez, 5 fős szobákban, faházakban kerültek elhelyezésre a vendégek a 4. számú altáborban. A táborban napi ötszöri ellátásban részesültek a gyerekek.

A tábor programja úgy került kialakításra, hogy többféle tevékenységen keresztül is kialakulhassanak a valódi kapcsolatok:

1. nap 2019. július 8. hétfő
Érkezés, elhelyezkedés, majd tábornyitás: az erdélyi csoportok saját autóbusszal érkeztek, az érkezést és elhelyezkedést követően a tábori színpad előtt, az un. agórán tábornyitásra került sor, az Újra itt van a nagy csapat dallamára gyülekeztünk, bemutattuk a táborozó csoportokat és vezetőiket, a tábori személyzetet és kihirdettük a programot.
Délután a Vadkert-tó partján strandolás következett, vízi játékokat, labdajátékok, sorversenyt rendeztünk. Ezt követően a tábortól 4 km-re lévő városközpontba látogattunk portyára, megtekintettük az evangélikus és református templomot illetve a művelődési ház környékén sétáltunk.
Este filmes vetélkedő és filmvetítés zárta a hosszú napot, melyet a táborépítő animátoraink szerveztek és bonyolítottak. Életkoruknál fogva – középiskolás diákok – a táborozókkal ők is baráti kapcsolatokat építettek a program során.

2. nap 2019. július 9. kedd
Délelőtt rajzverseny és jelmezkészítés, fagylaltozás a Szent Korona Cukrászdában szerepelt a programban, a legszebb rajzok kiállításra kerültek az ebédlőben.
Délután megkezdődtek a sportvetélkedők kosárlabda, labdarúgás és táborunk speciális játéka, az un. pokróclabda számokban, mind a fiúk, mind a lányok részt vettek a versenyeken. A zuglói gyerekektől számos szurkolódalt, csatakiáltást tanultak az erdélyi diákok, melyekkel sikeresen buzdították a csapatokat.
Este a délelőtt készített jelmezekkel megrendeztük a Sztárban sztár versenyt és sok tehetséges fiatalra derült fény a kareokiban. Az erdélyi diákok közül Becze Krisztina csíkcsicsói reménység volt a legjobb a mezőnyben.

3. nap 2019. július 10. szerda
Egész napos budapesti buszkiránduláson vettek részt a fiatalok, kiváló idegenvezetést kaptunk a Mátyás-templomban, fantasztikus fotók készültek a Halászbástyán és a Budai vár több pontján is. Természetesen szabad programra is volt lehetőségük a résztvevőknek a Széll Kálmán tér környékén.
Este közös , hangulatos disco és tábortűz fokozta az élmények sorát.

4. nap 2019. július 11. csütörtök
A táborzáró ünnepségen a táborzászlót levontuk, a Republic zenekar Szeretni valakit valamiért című dala meghatotta a résztvevőket. Ezután az eredményhirdetés következett, oklevelek és ajándékok kiosztására került sor: könyveket, kulacsokat, tornazsákot és tortát kaptak emlékül a táborozók.
Reményeink szerint a barátságok ápolása, a további közös együttlétek sem a virtuális térben folytatódnak és rövidesen „itt” vagy „ott” találkozhatnak az új barátok, ismerősök.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb