Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nagy lépés az olimpia felé

A legjobb eredményt egy zuglói judós érte el a tokiói olimpiai kvalifikációs cselgáncs világbajnokságon. A korábban Év Embere-díjjal is kitüntetett Tóth Krisztián az ötödik helyen végzett Japánban.

Az MTK cselgáncsozója az első fordulóban a Pánamerikai Játékok bronzérmesét, egy kanadai judóst győzött le, majd egy perui és egy észt versenyzőnél bizonyult jobbnak, így jutott negyeddöntőbe.

Az Európa-bajnok svéd Nyman ellen azonban megsérült, így nem sikerült az újabb bravúr. A vigaszágon Krisztián sérülten is nyerni tudott még egy meccset – a tavalyi vb ezüstérmesét, a kubai Moralest verte meg -, de a bronzmérkőzésen már nem bírt a 2017-es világbajnok szerb Majdovval.

A tokiói vb ugyanakkor kiemelt pontokat adott, így a zuglói versenyző ezzel az ötödik hellyel is nagy lépést tett a jövő évi ötkarikás játékok felé.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb