Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sportpark létesülhet a Pillangó parkban

Sportpark építési helyszínek kibővítése, óvodások lisztérzékenység szűrésének a finanszírozása, intézményvezetői pályázat kiírása – ezekről is döntött a testület a novemberi ülésén. A képviselők határoztak még alapítványok támogatásáról, engedélyek kiadásáról és a betongyárak Zuglóba telepítését korlátozó rendelet előkészítéséről is.

Az ülés kezdetén Kissné Szivcsovics Nikolett képviselő (Momentum) arra hívta fel a figyelmet, hogy a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjától az emberi jogok világnapjáig 16 napos akció indul, amely a kiszolgáltatottak elleni erőszak megfékezésére és megelőzésére hívja fel a figyelmet. A képviselő javaslatára a testület egy perces néma felállással emlékezett meg az erőszak áldozatairól.

Alapítványok és szervezetek támogatása

A képviselők a nagycsoportos óvodások jövő évi lisztérzékenységi vizsgálatára 3 millió forintot hagytak jóvá. Zugló önkormányzata 2016-ban csatlakozott az úgynevezett Csipkerózsika szűrőprogramhoz. A vizsgálat 2020-ban a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetben elmaradt.

Testületi ülés

Ezen túlmenően a képviselő-testület több szervezet támogatásáról is döntött. Az Örs vezér terei rendelő épületében működő gyógyszertár számára 4 millió forintot hagytak jóvá, hogy jövőre is el tudja látni az éjszakai, a hétvégi és az ünnepnapi ügyeletet.

A grémium a sérülten született gyermekek neurológiai szakvizsgálatát és terápiás ellátását végző Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért elnevezésű szervezetnek a jövő évre 1 008 000 forintos támogatást szavazott meg. Az Alapítvány 12 zuglói lakhellyel rendelkező, legfeljebb hat éves, születési károsult gyermek komplex ellátását végzi.

A testület a Zuglói Munkácsy Iskoláért Alapítványnak rajzpályázat lebonyolítására 165 400 forintot, az Álmos Vezér Alapítvány soltvadkerti programjára 400 000 forintot, a mozgáskorlátozott gyermekek életkörülményeinek javításáért tevékenykedő Zsótér Pál Alapítványnak szakmai rendezvényekre ugyancsak 400 000 forintot adott.

Testületi ülés

Rendeletmódosítás előkészítése

A képviselők jóváhagyták a Füredi utca 72. előtti zónára benyújtott közterület-alakítási tervet, amely szerint a területen a vállalkozó két, egyenként 50 m2-es kereskedelmi célú épületet és 12 állásos parkolót épít, a beépítetlen részre pedig fákat ültet és zöld felületet létesít.

JCG Investment Group Kft. kérelmére a testület ahhoz is hozzájárult, hogy az Ilosvai Selymes utca 135. szám alatti ingatlanon a fejlesztő kettő helyett négylakásos házat építsen, mert ezt az építési szabályzat arra a területre vonatkozó ingatlan övezeti besorolása lehetővé teszi.

A grémium úgy döntött, hogy az önkormányzat a fenntartásában működő Zuglói Egyesített Óvoda intézményvezetői beosztására pályázatot ír ki, melynek beküldési határidejét – módosító indítvány alapján – január 31-re változtatták. A testület arról is határozott, hogy a beérkező pályamunkák véleményezésére ötfős előkészítő bizottságot hoz létre.

Testületi ülés

A képviselő-testület továbbá azt is elhatározta, hogy a betongyárak Zuglóba telepítésének korlátozására módosítja a kerület Építési Szabályzatát, melynek előkészítésére a polgármestert kérték fel.

Victora Zsolt képviselő (MKKP) arra kérte a testületet, hogy támogassa az előterjesztését, hogy elejét vegyék a betonüzemek zuglói elszaporodásának.

Sportpark építés

A képviselő-testület még arról is határozott, hogy a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt-vel (BMSK Zrt.) kötött sportpark építési megállapodásba bevonja a Pillangó parkot is.

Zugló a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében arra kapott lehetőséget, hogy a kerületben nyolc sportpark és két 200 méteres futókör létesüljön. A megvalósításról szóló együttműködési megállapodást az önkormányzat és a BMSK Zrt. 2019 augusztusában írta alá hét helyszínre vonatkozóan. Az egyeztetéseket követően a nyolcadik helyszín a Pillangó park lett, mert az ott élők már évekkel ezelőtt ígéretet kaptak egy sportparkra. A testület határozata alapján a sportlétesítmény D típusú lesz, amelynek legalább 150 négyzetméter alapterületűnek kell lenni és minimum 15 sporteszközt kell rajta elhelyezni.

Testületi ülés

A vitában Szabó Rebeka alpolgármester (Párbeszéd) arra hívta fel a figyelmet, hogy a BMSK Zrt. nagyon elhúzta a beruházást, így a Pillangó park fejlesztése már befejeződött mire az ottani sportpályaépítés lehetősége megnyílt, ezért a munkálatok a felújított felületek bontásával és visszaépítésével járnak, amiről a lakosságot tájékoztatni fogják.

Horváth Zsolt alpolgármester (DK) jelezte, hogy a sportpark építés pénzügyileg nem terheli az önkormányzatot, és a tervek szerint nem jár fakivágással.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb