Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kompromisszumot kínált a polgármester

Lakossági fórumot tartott az önkormányzat az Egressy út 102–106., a Kövér Lajos tér 25. és az Angol utca 55–59. szám alatti, kerületi tulajdonú ingatlanok hasznosításáról. Az ügyben kialakult lakossági és önkormányzati véleménykülönbség feloldására Horváth Csaba polgármester kompromisszumot ajánlott a vitán megjelenteknek.

Az esemény résztvevőit Sipos-Timkó Gábor építészmérnök tájékoztatta az Egressy út – Angol utca sarkán álló ingatlanra tervezett beruházás kapcsán készített közútbiztonsági hatásvizsgálatról.  Az ismertető szerint a vizsgált időszakban az Egressy úton óránként 401 jármű haladt el, ami az útkapacitás mintegy 80 százaléka. Az építészmérnök azt is elmondta, hogy a tapasztalatok szerint a társasházi garázsokat csúcsforgalom idején a járművek egyharmada hagyja el, ez a szóban forgó ingatlan esetén legfeljebb 70 autót jelent, ami nem fogja számottevően befolyásolni a közúti forgalmat, és nem okoz jelentős torlódásokat.

Dienes János, Zugló főépítésze az Egressy út 102–106. szám alatti telek beépíthetőségéről azt mondta, erre a területre 243 lakásos ház építhető. A lakások száma szakmai vélemény és a képviselő-testület döntése alapján legfeljebb 288-ra emelhető. A Kövér Lajos tér 25. alatti ingatlanról szólva kiemelte, ide a korábbi 20 méteres helyett már csak 8,5 méter magas ház építhető.

Horváth Csaba polgármester az értékesítésre szánt ingatlanok hasznosítása ügyében kialakult eltérő lakossági és önkormányzat álláspont feloldására kompromisszumos megoldást ajánlott a fórum részvevőinek. A városvezető ajánlata szerint az Angol utca 55–59. mögötti „Z” alakú területen egy 1544 négyzetméteres, zártkert vagy park létesülne, a Kövér Lajos tér 25. alatti telken egy 8 lakásos ház és egy 600 négyzetméteres park épülne, míg az Egressy út 102–106. alatti ingatlanon emelt ház elé egy 9 méter széles zöldsáv, mögé pedig egy 2000 négyzetméteres közpark kerülne. Ezen túlmenően az Egressy úti telken 288 helyett csak 188 lakás épülne.

A polgármester jelezte, hogy a tervek hamarosan elkészülnek, és még a képviselő-testület decemberi döntése előtt az internetem megtekinthetők lesznek.

A fórumon megjelentek az elhangzottak ellenére is kitartottak azon korábbi álláspontjuk mellett, hogy Zugló túlzsúfolt és nem akarnak több telekbeépítést, azt szeretnék, ha az önkormányzat a jövő számára zöld felületként őrizné meg a még szabad területeket. Véleményük szerint, amennyiben a városháza forráshiánnyal küzd, egyes üres telkeken olyan funkciókkal felruházott parkot kell létesíteni, ami bevételt generál.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb