Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Svéd vendégek a Meseház óvodában

Ismét népes külföldi delegáció látogatott az egyik zuglói óvodába. Ezúttal egy 45 fős, többségében pedagógusokból és dadusokból álló svéd küldöttséget fogadtak az Őrnagy utcában.

A Meseház óvodában nagy hangsúlyt fektetnek az óvodapedagógusok képzésére. Ennek egyik módszere a külföldi minták megismerése. A zuglói óvodának kiváló kapcsolata van egy racibórzi intézménnyel, ám ezt a nemzetközi kapcsolatrendszert szeretnék továbberősíteni, ennek érdekében szívesen fogadnak külföldi szakembereket.

Az óvodában nemrég egy népes török küldöttség járt, május 15-én pedig az őrnagy utcai tagintézményben egy 45 fős svéd delegációt fogadtak. Rinyu Erika óvodavezető elmondta, hogy a csoport tagjai Stockholmból érkeztek, és egy három intézményből álló óvodát képviseltek. A vendégek az egyik szülőn keresztül vették fel a kapcsolatot a zuglói óvodával.

A küldöttség nagy része óvodapedagógus és dadus volt, akik között többen kiválóan beszélték a magyar nyelvet. A skandináv országban több magyar óvónő is dolgozik, a küldöttséggel hét magyar ajkú szakember is elutazott. A svéd pedagógusok megismerkedtek a magyar nevelési módszerekkel, a csoportszobákban pedig a gyerekekkel is találkozhattak. A vendégek a Zuglói Lapoknak elmondták, teljesen elbűvölték őket a zuglói óvodában tapasztaltak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb