Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat és a BKIK

A helyi vállalkozások lehetőségeinek bővítéséről és a közterület-használat szabályainak várható módosításáról tartott eszmecserét a Zuglói Civil házban május 14-én a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) XIV. Kerületi Tagcsoportja.

A beszélgetésen Szatmáry–Jähl Angéla, a BKIK XIV. Kerületi Tagcsoportjának elnöke bejelentette: Zugló Önkormányzata és BKIK új együttműködési megállapodást kötött. A szerződés a helyi vállalkozók helyzetbe hozását segíti, hogy nagyobb szerephez juthassanak az önkormányzat gazdasági életében. Hozzátette: elkészült a közterület használatát szabályzó új önkormányzati rendelettervezet, amely kiszámítható és vállalkozóbarát.

A fórumon jelen volt Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője is, aki hozzászólásában kiemelte: kezdeményezik, hogy az önkormányzati tulajdonú kihasználatlan, nem lakáscélú helyiségeket kedvezményes bérleti díjért vehessék igénybe azok a vállalkozások, amelyek tevékenységükkel többletszolgáltatást nyújtanak a lakosságnak.

A megbeszélésen az önkormányzatot Hajdu Flórián alpolgármester képviselte, aki szerint a vállalkozók a jövőben kevésbé bürokratikus és ügyfélközpontúbb ügyintézésre számíthatnak.

A fórumon felszólaló vállalkozók számos tevékenységüket nehezítő problémára hívták fel a figyelmet. Többek között az építményadó maximalizálását, a helyiség bérleti díjak csökkentését és a kiszámíthatóbb közterület-használati szabályok bevezetését kérték.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb