Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szabó Győző: Függőség nincs baj nélkül

Szabó Győző színész volt a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) vendége, akit Sokacz Anikó, a fórum elnöke kérdezett keserű éveiről. Nyers őszinteséggel beszélt a drogokról, a függőségéről, amit a Zugló TV A drog hálójában című műsora is közvetített.

A színész úgy fogalmazott, ha egyszer valaki függő volt, onnantól vékony jégen táncol. Ő négy évig volt mély függő, kőkemény időszak volt, akkor már tudta, hogy onnan csak lefelé van, ezért szakemberhez fordult.

– Hazudnak, akik azt mondják, hogy a drogok jók. Tényleg jók egy darabig, de nem érdemes húzogatni az oroszlán bajszát, mert ezt még baj nélkül nem győzte le senki. Előbb-utóbb mindenki megég. Őrületes pokoljárással lehet legyőzni a végén, senkinek sem kívánom azt, amit végigcsináltam – magyarázta Szabó Győző, s azt tanácsolta a fiataloknak, hogy ne kerüljenek a drog hálójába. Csodálatos élete van, de egy pici piszok a haláláig benne marad.

A KEF vezetője azt tervezi, hogy negyedévenként ismert embert látnak vendégül. – Fontos, mert az ő példájukon láthatják a fiatalok, hogy lehet nemet mondani, van más választás, van kiút – hangsúlyozta Sokacz Anikó.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb