Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szabó Rebeka: Pótolják a kivágott fákat

Kedves Zuglói Polgárok!

Kerületünk minél zöldebbé tétele, a zöldfelületek gondos ápolása az Önkormányzat egyik legfontosabb célja. Ezért mi is mindig szomorúak leszünk, amikor kiderül, hogy egyes fák olyan életkorba, illetve olyan állapotba kerülnek, hogy az emberek biztonsága érdekében ki kell őket vágni – hiszen lakott területen nem hagyhatjuk magától lejátszódni az elöregedett vagy beteg fák kidőlésének és elkorhadásának folyamatát, amely egy erdőben teljesen természetes lenne.

Ez történt most a Mogyoródi úti sportpályánk szélén álló 24 nyárfával is. Sajnos két, egymástól független szakértői vélemény is megerősítette, hogy nagyon nagymértékben kiszáradtak, néhányuk törzse veszélyesen meggyengült, ezért kidőlési kockázatuk magas. Ezeket a nyárfákat a hét folyamán ki fogjuk vágni. Több másik fa esetében csúcsszáradás következett be, ezek további egészséges fejlődése érdekében pedig a lombkoronák visszavágása történik majd meg, remélve, hogy ezzel elodázhatjuk a fa további pusztulását.

A kivágott fák azonban holtukban is hasznosulnak majd: a Mogyoródi úti sportpályán szeptember 26-án megrendezésre kerülő Zuglói Jótékonysági Gasztrofesztiválon a helyszíni bográcsos főzés során ők szolgáltatják majd a tüzelőt. A kivágott fák pótlásáról pedig természetesen gondoskodunk – bár a városi területeken történő faültetésnek megvannak a maga szigorú szakmai szabályai, szívesen várjuk javaslataikat Zugló Facebook oldalán arról, milyen fákat látnának legszívesebben a Sportpálya körül.

Üdvözlettel
Szabó Rebeka
környezetvédelemért felelős alpolgármester

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb