Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szavazzanak Zuglóra!

Elindult Budapest első, fővárosi szintű részvételi költségvetésének szavazása. A városban élők szavazhatnak arról, milyen ötleket valósítson meg a Fővárosi Önkormányzat. Több mint 50 projekt közül választhatnak az érdeklődők, köztük Zuglói programok is valóra válhatnak az 1 milliárd forint keretösszegen belül.

A főváros Zöld, Gondoskodó valamint Egész Budapest kategóriákra osztotta az ötleteket, amelyből négy konkrét elképzelés valósulhat meg a kerületben: Faültetés a Nagy Lajos király útján, ‘Közösségi Kert Zuglóban’, ‘Zuglói permakultúrás közösségi kert’ (önellátó közösség és a természet integritása), ‘Legyen gyalogos-átkelőhely a Kerepesi úton’ a buszpályaudvar és az Árkád között.

Az egész Budapestet érintő programok között is találhatók olyanok, amelyek hasznára válhatnak a kerületnek, hiszen olyan témák választhatók, mint a gyalogosátkelők biztonságosabbá tétele, mozgólépcsők létesítése az aluljárókba, veszélyes kerékpárút szakaszok kivilágítása, megfizethető lakhatási lehetőség teremtése, vagy éppen a szemetelés megakadályozása.

Szavazni az oltet.budapest.hu oldalon lehet, júniustól pedig személyesen is választhatnak azok, akik Budapesten élnek, tanulnak, dolgoznak és betöltötték a 18. életévüket – az V. kerületi Városháza Parkban kihelyezett közterületi szavazóállomásoknál adhatják le voksaikat a részvételi költségvetés iránt érdeklődők.

Mindhárom kategóriában 1-1 ötletre lehet szavazni június 30-ig, ezt követően pedig a kategóriák költségkereteibe férő (Zöld Budapest és Gondoskodó Budapest: 250 millió forint, Egész Budapest: 500 millió forint) nyertes projekteket megvalósítja a Fővárosi Önkormányzat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb