Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Életműdíj a zuglói sportolónak, hűségből is jeles

Különleges ünnepségre kapott meghívót Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője és Horváth Zsolt sportért felelős alpolgármester. Különleges ünnepségre és egyben rendhagyó helyszínre is. A XIII. kerületi Újlipótvárosi Sport és Tehetséggondozó Központban ugyanis dr. Kamuti Jenő, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke életműdíjat adott át egy zuglói sportolónak.

Kertai Rita 25 évig volt a Postás SE asztaliteniszezője. Részese volt a klub összes fontos sikerének, háromszoros ETTU-kupagyőztes, kétszeres Klubcsapatok Szuperligája-győztes, hétszeres felnőtt magyar bajnok, minden korosztályban országos bajnok, és pályafutása során négy Európa-bajnokot is sikerült legyőznie. Mindezért természetesen nem járt volna Fair Play Életműdíj, ám a zuglói sportoló akkor is kitartott a Postás SE mellett, amikor a klubnak, amely korábbi tulajdonosaival anyagi és jogi vitába került, teljesen ellehetetlenült a helyzete, és valamennyi fizetett sportolója elhagyta. Kertai Rita az utolsó pillanatig erősítette a Róna utcai klubot, ha kellett, akkor takarított is, és hosszú időn keresztül fizetés nélkül játszott a Postás színeiben. A klubtól végül nem önszántából vált meg, hanem az az új vezetés döntése volt. Pont akkor bontották fel a szerződését, amikor ő az Egyesület Államokban a rangos US Open asztaliteniszversenyen képviselte az egyesületet.

Kertai Rita jelenleg az újlipótvárosi klub igazolt versenyzője. Annak a klubnak, melynek elnöke az a Rostás Gábor, aki korábban elnökként a Postásnál is egyengette a pályafutását.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

– Kertai Rita nemcsak a Postás, hanem Zugló büszkesége is – mondta Tóth Csaba az ünnepségen. – Egy olyan sportoló ő, aki hűségből, alázatból és kitartásból is példát mutatott a fiatalabb korosztályoknak. A pályafutására, az eredményeire és a mostani kitüntetésére is nagyon büszkék vagyunk.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb