Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szinte az egész lakóközösség kertészkedett

Évről évre egyre több virág díszíti a Rákosfalva park 5. szám alatti társasház környékét. A lakók idén sem tétlenkedtek, s csak úgy, mint minden évben, ezúttal is pályáztak, aminek köszönhetően a Virágzó Zugló program keretein belül most árvácskákkal, évelő növényekkel gazdagodott a lakókörnyezet. 

Direkt ilyen szép sárgákat kértünk, hogy este egy kicsit világítsanak is – mutatta Julika néni, aki férjével együtt szívügyének tekinti a ház körüli kertek gondozását, gyarapítását. Németh Júlia egyébként büszkén mesélte, hogy lelkesedésük mit sem érne a ház többi lakója nélkül. – Mindig együtt ültetünk, már komoly megbeszélések sem kellenek, mert egyszer elmondom, hogy lesz, és utána vagy kiírjuk, vagy szájról szájra terjed a híre. Egyik ember szól a másiknak, a harmadiknak. Mindig sokan dolgozunk – újságolta.

És valóban, a gyerekektől a nyugdíjasokig, szinte minden korosztály együtt dolgozott kedd délután a ház körül, a terület önkormányzati képviselője pedig büszke az ott élőkre.

– Ezt itt egy kiemelt közösség, rendszeresen részt vesznek a programon, mindenkit érdekel, hogy milyen környezetbe tér haza – magyarázta Sokacz Anikó.

A munkából Horváth Csaba polgármester, Hajdu Flórián alpolgármester és Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője is kivette a részét. A kerület vezetője rövid beszédében azt hangsúlyozta, hogy Zugló akkor lesz igazán jó hely, ha nemcsak az önkormányzat szakemberei dolgoznak a kerületben, hanem a lakók is törődnek a környezetükkel. Ennek ékes példája a Rákosfalva parki közösség. Hajdu Flórián pedig leszögezte: a kormányzati megvonások ellenére is folytatják a Virágzó Zugló programot, és ha rajtuk múlik, még hosszú évekig meg is marad.

A kerület MSZP-s országgyűlési képviselője azt mondta, büszke a társasház lakóira, hogy hosszú évek óta példamutatóan ápolják környezetüket, közösséget építenek, együtt dolgoznak.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Nagyítás
Kontraszt